Home / Algemeen / Kleine zege voor AFC zaterdag op VELO

Kleine zege voor AFC zaterdag op VELO

AFC heeft zaterdagmiddag een nipte zege geboekt op VELO. Alle punten tellen voor de Amsterdammers, die een moeizaam seizoen beleven in Zaterdag 1a. Dat besef leek er te zijn, want AFC maakte een goede indruk.

Na een klein kwartier kreeg het de eerste grote kans. Een inzet van Mitchell Faerber eindigde op de paal. Het duurde even voordat ook de bezoekers uit Wateringen gevaarlijk werden. Jesper van der Mark moest ingrijpen toen Daan van Rossum probeerde om Sergi Roeleveld te bereiken, maar deed dat prima en troefde de aanvaller van de bezoekers af. Aan de andere kant was Zep Swijghuisen Reigersberg voor rust een paar keer gevaarlijk, maar gescoord werd er voor de thee niet.

Na rust was het, een beetje tegen de verhoudingen in, VELO dat de leiding nam. Ricky van Mierlo werd diep gestuurd en faalde oog in oog met Van der Mark niet. De vraag rees of Van Mierlo niet buitenspel stond, maar de KNVB-grensrechter hield de vlag omlaag en de protesten van AFC mochten niet baten. Een minuut later was het echter alweer 1-1, via Swijghuisen Reigersberg.

AFC trok de wedstrijd naar zich toe en ging op zoek naar de voorsprong. Tien minuten voor tijd maakte Soufiane Hetli de 2-1, in de rebound van een schot van Dino Janssen. AFC had mogelijkheden om een grotere score neer te zetten, maar slaagde daar niet in. Het kon in ieder geval weer drie punten bijschrijven, waardoor het nu achtste staat.

Volgende week gaan de Amsterdammers op bezoek bij Zwaluwen ’30 in Hoorn, die ook een moeilijk seizoen beleven en elfde staan, op drie punten onder AFC maar met nog een wedstrijd tegoed. Bekijk hier alle uitslagen, de stand en het programma in Zaterdag 1a

Archieffoto: Tom Poederbach

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
AFC