Home / Hoofdklasse A zondag / Klinkende zege JOS Watergraafsmeer op Quick ’20

Klinkende zege JOS Watergraafsmeer op Quick ’20

JOS Watergraafsmeer heeft zondagmiddag op een overtuigende wijze Quick ’20 aan de kant gezet. Het werd maar liefst 6-1 voor de Amsterdammers.

Bekijk hier alle uitslagen en de stand in Zondag Hoofdklasse

Het elftal van Cor ten Bosch begon overtuigend aan het duel en maakte in de openingsfase al duidelijk koste wat het kost te willen winnen. JOS Watergraafsmeer kwam na dertig minuten dan ook op een voorsprong via Hanne Hagary. Na een afgeslagen bal kwam deze voor de voeten van de voetballer die JOS Watergraafsmeer op voorsprong zette. Vlak voor rust kwam de thuisploeg ook op een 2-0 voorsprong. Bij een vrije trap vanaf de rechterkant wist Tim Plemper eenvoudig te scoren.

Ook Quick ’20 werd nog gevaarlijk in de tegenaanval. Een communicatiefout tussen de keeper en verdediging van JOS Watergraafsmeer, waarbij de bal tussen de twee linies inviel, zorgde ervoor dat Quick ’20 een grote kans kreeg om terug te komen in de wedstrijd. Gelukkig voor JOS Watergraafsmeer schoot de tegenstander de bal naast het doel, waardoor de Amsterdammers met een ruime voorsprong de rust in gingen.

Desondanks had Quick ’20 nog alle kans om terug te komen. Een paar minuten na rust konden de bezoekers dit echter uit hun hoofd zetten, toen Plemper wederom wist te scoren. Kort daarna kreeg Quick ’20 een enorme kans om de aansluitingstreffer te maken, maar de doelman van JOS Watergraafsmeer stond in de weg. Nog in dezelfde minuut schoot Richmond Bossman aan de andere kant wél raak, waardoor JOS Watergraafsmeer op rozen zat.

De ruime voorsprong gaf JOS Watergraafsmeer de mogelijkheid om een aantal jongens rust te gunnen, al bleven de Amsterdammers vrolijk doorgaan. De 5-0 kwam op naam van Anthony Albert die uit een hoekschop fantastisch binnen kopte. Raymond Fafiani schoot tien minuten voor tijd in de korte hoek de 6-0 binnen. Vervolgens kreeg Quick ’20 nog twee kansen, waarbij Frank Eulderink een doelpunt wist te maken.

“We speelden vandaag écht fantastisch”, reageerde Ten Bosch na afloop. “De ploeg was enorm geconcentreerd en dan zijn er maar weinig ploegen die in staat zijn van ons te winnen. Het was vandaag nooit een échte wedstrijd, want wij waren zoveel beter. Alleen als je op een verkeerd moment een tegendoelpunt krijgt, dan kan het nog wel eens veranderen. Als we dit spel de komende wedstrijden vol kunnen houden, dan kunnen er nog mooie dingen gebeuren.”

Tekst: Jordi Smit
Foto: Mario Wormhoudt

Send this to a friend