Klinkende zege voor DWS op Ouderkerk

DWS ontving zaterdagmiddag op Sportpark Spieringhorn Ouderkerk. De Amsterdammers kenden weinig genade voor de Ouderkerkers: 5-0.

Geen moment liet DWS Ouderkerk in de wedstrijd komen. Na negen minuten wist de thuisploeg de score te openen. Na een aanval over rechts werd Dax de Wit gepasseerd met een kopbal. Een paar minuten later was het na weer een flitsende DWS-aanval, nu over links, 2-0. In de 20e minuut leidde een vrije trap bij de zijlijn op links de volgende goal in. De bal belandde in een melee van spelers uiteindelijk bij een DWS-voorwaartse en De Wit moest andermaal vissen. Voor rust werd het ook nog 0-4. De Ouderkerk-grensrechter vlagde daarbij wel, maar de goal bleef staan. De stand had iets draaglijker kunnen worden voor Ouderkerk, maar Nick van Nieuwkerk kopte op de bal en een handsbal leverde geen penalty op. De scheidsrechter oordeelde dat de DWS-speler de bal via zijn lichaam tegen de hand kreeg, zonder dat hij zijn hand daarbij bewoog.

Na rust deed Ouderkerk iets meer mee, maar DWS had de wedstrijd volledige in de hand. De wedstrijd was eigenlijk al gespeeld, maar tien minuten voor tijd maakte de thuisploeg er nog 5-0 van. Ook een eretreffer zat er niet in voor Ouderkerk. Het had daarop nog wel een goede kans gehad met Mats Swart, die de doelman omspeelde, maar zijn bal op de doellijn weggewerkt zag worden.

Verhoogt was na afloop duidelijk: “Wij hadden vandaag een complete off-day, zonder daarmee afbreuk te doen aan de klinkende overwinning van DWS.” Volgende week speelt Ouderkerk thuis tegen AMVJ, dat deze week vrij was. DWS gaat dan naar Amstelveen Heemraad. Bekijk hier alle uitslagen, de stand en het programma in Zaterdag 3b

Bron: Rob van ’t Veer

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)