Knappe comeback OSV tegen Arsenal

OSV heeft zaterdagmiddag een belangrijke zege geboekt op Arsenal. De bezoekers kwamen nog op een 0-2 voorsprong, maar met wat aanvallende wissels wist OSV het om te draaien: 3-2.

In de eerste helft had Arsenal het overwicht en kwam het op een 0-1 voorsprong. Een voorzet vanaf de achterlijn werd bij de tweede paal binnen gekopt door Kobe Wielkens. Ondanks het overwicht van Arsenal, bleef het tot de rust bij 0-1. “In de rust hadden we het erover dat 0-1 niet voldoende was en dat dat wel meer mocht worden”, aldus Imro Wielkens. OSV-trainer Maurice Renger besloot in de rust nog geen omzettingen te doen, maar zijn ploeg wel te instrueren om meer druk naar voren te zetten.

Na zo’n tien minuten in de tweede helft verdubbelde Junior Toretta de voorsprong van de gasten. Daarop besloot Renger wel in te grijpen en met Davey de Haze en Scotty Coolen twee aanvallende wissels te brengen. En dat pakte goed uit. Een minuut na zijn rentree maakte De Haze al de 1-2. Een voorzet van Zino Hartgers sloeg af, waarna De Haze kon oppikken en scoren. “Door die 1-2 waren wij wel van slag en waren we de organisatie kwijt. OSV ging er juist in geloven en ging steeds opportunistischer spelen”, zo zag Wielkens.

OSV geloofde er inderdaad in en kwam via Bruce Carstens op gelijke hoogte. Hij kopte een voorzet van Tim Kuiper in de kruising. Vervolgens werd het ook nog 3-2, wederom via De Haze. Hij omspeelde de Arsenal-goalie en maakte zo de winnende goal, tot grote vreugde van heel OSV. De bezoekers eindigden het duel nog met tien man, na een rode kaart voor Daniel Rasche.

OSV houdt zichzelf met deze in de race voor directe handhaving: “We spelen nu allemaal finales en dan is het gewoon heel lekker om van een goede ploeg als Arsenal te winnen. We willen heel graag minimaal achtste worden en dat wordt nog best een kluif. Maar we moeten erin geloven en zo snel mogelijk punten pakken, dan is dit erg lekker”, aldus Maurice Renger.

Bij Arsenal was er uiteraard teleurstelling over het wedstrijdverloop: “We hebben een redelijke wedstrijd gespeeld, maar verliezen toch met 3-2. Als technische staf konden we het niet meer corrigeren, helaas het team ook niet meer. Het werd onsamenhangend, terwijl OSV bloed rook. Complimenten aan OSV en hoe zij streden voor de winst”, zo besloot Wielkens.

Komende week speelt Arsenal een thuiswedstrijd tegen Zwaluwen ’30, terwijl OSV op bezoek gaat bij koploper AFCBekijk hier alle uitslagen, de stand en het programma in Zaterdag 2a

 

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)