Knappe ommekeer tegen Elinkwijk levert DWS lijfsbehoud op

DWS speelt ook volgend seizoen in de zondag tweede klasse. Door vijf nederlagen op rij waren de Amsterdammers bijna in de problemen gekomen, maar op bezoek bij Elinkwijk stelden ze handhaving veilig. In Utrecht werd een 3-1 achterstand omgebogen in een 3-4 overwinning.

Na ruim tien minuten keek DWS tegen een achterstand aan toen Exoce Nkanga uit een hoekschop de score opende voor Elinkwijk. Bovendien mochten de bezoekers doelman Caine Brunings dankbaar zijn dat een grotere achterstand door hem voorkomen werd. Daardoor bleef DWS in de wedstrijd en kon het in de dertigste minuut de stand gelijk trekken. Mehmet Karaca draaide goed weg tussen twee man, zette de doelman op het verkeerde been en schoot de 1-1 binnen.

Dat leek ook de ruststand te worden, maar Okan Ozcelik dacht daar anders over. De spelbepaler van Elinkwijk knalde vlak voor de theepauze uit een vrije trap de 2-1 achter Brunings. Tot overmaat van ramp werd het direct na de theepauze ook 3-1. Nadat de Amsterdamse defensie een voorzet niet goed kon verwerken, had Nkanga zijn tweede van de middag voor het intikken.

Toch gaf DWS zich nog niet gewonnen. Een wissel zorgde ervoor dat de bezoekers meer grip kregen op het middenveld. Dit resulteerde in de 59ste minuut in de aansluitingstreffer. Karaca stelde Nouredinne Harrouni in staat om bij de tweede paal voor de 3-2 te zorgen. Vier minuten later was Harrouni opnieuw belangrijk. Zijn schot werd ternauwernood gekeerd, waarna Zamorano Bourne in de rebound kon scoren: 3-3.

De Amsterdammers waren nog niet tevreden met het gelijkspel. Ze bleven vol voor de overwinning gaan en dat had ook succes. Rishi Kjensberg onderschepte de bal, stuurde Anass Benhammouch de diepte in en de spits maakte de comeback van DWS compleet met de 3-4. Elinkwijk probeerde in de slotfase een nederlaag te voorkomen, maar dankzij Brunings en centrale verdediger Ed Nyarko (haalde nog een bal van de lijn) hielden de bezoekers stand.

De drie punten hebben een verlossende werking, want DWS is nu helemaal veilig. Twee speelronden voor het einde bedraagt de marge op de nacompetitiestreep zes punten. Omdat bijvoorbeeld Quick 1890 nog tegen PVCV en FC Weesp moet spelen, kunnen de Amsterdammers door maximaal één ploeg nog worden ingehaald.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag tweede klasse B.

Archieffoto: Jos Spitteler