FC Abcoude - Foto: Jos Spitteler

Knappe zege FC Abcoude in Rotterdam

Na een 2-3 nederlaag in Abcoude in de herfstperiode, nam de FC Abcoude zondagmiddag sportief revanche op Antibarbari. In Rotterdam werd met 1-3 gewonnen, na een 1-0 achterstand. Abcoude heeft zicht op de subtop en de onveilige plekken op de ranglijst voorlopig achter zich gelaten.

Met de 1-3 overwinning tegen titelkandidaat Antibarbari, revancheerde Abcoude zich in de zondag tweede klasse b voor de nederlaag van eerder dit seizoen. ,,Er overheerst blijdschap, misschien dat er stiekem nog een doelpunt meer in had gezeten’’, zag Abcoude-trainer Sven Slop.

Intentie

,,Wij zakten in”, was Slop eerlijk. ,,We hielden de ruimtes erg klein. Normaliter is dat niet onze speelstijl. We hebben liever de bal en maken het spel of gaan mee in de voetbalwedstrijd. Onze intentie is zelf te voetballen. Maar, als je ook meeneemt dat we liefst zeven sterkhouders misten, die in potentie allemaal in de basis kunnen staan, was dit niet zo’n gekke gedachte. Tegen een sterk Antibarbari. Door een foutje, een te korte terugspeelbal, kregen we de 1-0 om de oren.”

Teruggevochten

Slop zag zijn pupillen sterk terugkomen. Uit een goede counter maakte Sander Snoek 1-1 en in de blessuretijd van de eerste helft komt Abcoude zelfs op een 1-2 voorsprong door Jeroen Malotaux. ,,Het eerste half uur hadden we nergens recht op, maar we vechten ons goed terug.”

Rood

Een kantelmoment na rust was de rode kaart na een uur spelen voor aanvoerder Joe Thomas van Antbarbari. ,,Hij was geirriteerd en trapte na. Het is hun beste speler”, vond Slop. Arbiter De Meij was onverbiddelijk. Daarna kwam Abcoude niet meer in de problemen. ,,Met tien man kreeg Antbarbari nog een kans op de 2-2. Dave Brouwers maakte aan de onzekerheid een einde door een voorzet vanaf rechts ineens op de pantoffel te nemen. Een heerlijke goal en een welkome zege. Na vorige week was het even niet zo gezellig, maar met deze overwinning is veel weer in positieve zin gedraaid.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in zondag 2b

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)