Knappe zege Legmeervogels op titelkandidaat

Legmeervogels heeft zondagmiddag een knappe zege geboekt op titelkandidaat Fortuna Wormerveer. Legmeervogels kwam eerst nog op achterstand, maar versloeg de degradant uiteindelijk met 2-1.

Bekijk hier alle uitslagen en de tussenstand in Zondag 1a

Dat Fortuna Wormerveer serieus moet worden genomen, maakte de ploeg vorige week direct al duidelijk. Het won met 7-2 van AGB. Bij Legmeervogels zullen dan ook maar weinigen vooraf op een overwinning gerekend hebben. Toch was de openingsfase voor Legmeervogels en leken de bezoekers uit Wormerveer wat tijd nodig te hebben om in de wedstrijd te komen.

Fortuna Wormerveer kwam wat beter in de wedstrijd en testte Folke Maenhout een paar keer, totdat het na een klein halfuurtje raak was voor Emre Bilgin. De bezoekers namen steeds meer het initiatief, maar Legmeervogels verdedigde compact en deed dat succesvol.

Legmeervogels kwam sterk uit de kleedkamer en wist op het drijfnatte veld al vrij snel de 1-1 te maken via Quint Piris. De grensrechter vlagde nog voor buitenspel, maar scheidsrechter Manoj Rampersad oordeelde dat het een zuivere treffer was. Fortuna Wormerveer probeerde het daarna op een andere manier, maar zorgde er daarmee ook voor dat Legmeervogels de ruimte kreeg om te counteren.

Halverwege de tweede helft was het weer raak voor de thuisploeg, na een goede actie van Mitch Vernooy wist hij de bal zelf in de verre hoek te schieten, buiten het bereik van doelman Gennaro Liklikwatil. Fortuna Wormerveer wilde niet met lege handen vertrekken en bracht de bal meerdere malen voor het doel van Maenhout, waar de nodige scrimmages ontstonden. Tot goals leidde dat niet meer, waardoor Legmeervogels een knappe, verrassende zege boekte.

Opstelling LegmeervogelsFolke Maenhout, Owusu Prince, Sven van Beek, Mitchell Verschut, Kenneth van der Nolk van Gogh, Revelinio Slijters, Otman Lechkar, Mitch Vernooy, Quint Piris, Jasper Burgers en Regilio Kranenburg.

Archieffoto: Michel Bes

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)