Knappe zege voor De Meer op Kolping Boys

Voor De Meer is al een tijdje duidelijk dat degradatie onafwendbaar is. Dus probeert de ploeg per wedstrijd er het beste van te maken en waar mogelijk er een resultaat uit te slepen.

“We willen elke wedstrijd goed voetbal laten zien en kijken of er een resultaat in zit. De afgelopen weken hebben we het goede gedaan, tegen sterke tegenstander als HBC en Hoofddorp en verdienden we soms zeker meer”, aldus trainer Marciano Nonneman. Toch eindigde zijn ploeg na die duels met lege handen. Zondag was het anders en boekte De Meer een knappe zege op Kolping Boys, dat onlangs nog de periodetitel pakte.

De eerste helft was van beide kanten wat rommelig, al had De Meer wel de mogelijkheid om toen al de leiding te nemen. Vlak voor rust leek het kwartje juist de andere kant op te vallen, toen Kolping Boys een penalty kreeg. Patryk Gajda stopte de strafschop echter, waardoor De Meer met een goed gevoel de rust in kon.

Na rust was De Meer de bovenliggende partij en wist het een minuut of vijf voor tijd ook nog de winnende te maken via Jasper Santen. Daarmee boekte de ploeg zijn tweede zege van het seizoen. “Het is voor het gevoel erg lekker dat het nu een keer mee zit, dat onze keeper die penalty pakt en we dan ook nog de 1-0 maken. Het team heeft karakter getoond en dit biedt ons vertrouwen voor de laatste weken van de competitie”, aldus Nonneman.

Na het Paasweekend gaat De Meer op bezoek bij AGB, dat zichzelf zondag een slechte dienst bewees in de titelstrijd. Het verloor met 3-0 bij Vitesse ’22. Bekijk hier alle uitslagen, de stand en het programma in Zondag 1a