Knappe zege voor RODA’23 op Sporting ’70

RODA’23 zet de opmars onder trainer-coach Bnar Toofeek voort met een knappe zege op het lastige – en ‘outsider’ – Sporting’70 uit Utrecht. RODA is zodoende zijn achtste wedstrijd op rij ongeslagen gebleven.

De ploeg van Toofeek klopte zondagmiddag Sporting’70 (3-1) en mengt zich na nog nadrukkelijker in de strijd om het laatste ticket voor de nacompetitie. In de strijd om het kampioenschap heeft Martinus zes punten voorsprong. Alles lijkt nog mogelijk.

In de eerste helft kwam RODA op een 0-1 achterstand. Miquel van Duin wist voor rust te scoren en zo de stand gelijk (1-1) te trekken, nadat de Utrechtse verdediging de bal niet goed had weggewerkt.

De thuisploeg toonde vooral na rust bij vlagen wat het strijdplan dit seizoen is: combinatiespel over de grond. In de tweede helft werd de sleutel om de kluis van Sporting alsnog te kraken tijdig gevonden. Abdellah Attalj en Douwe Leenders draaiden de gelijke stand om in een terechte overwinning (3-1) en voorkwamen zo dat er weer druk op RODA kwam te staan.

Gewonnen!

Ook Bnar Toofeek kreeg als toetje mooi nieuws uit Zeist: de trainer-coach met groen hart kwam door de strenge selectie van kandidaten voor de UEFA-A cursus en mag zich in mei gaan melden voor de opleiding.

Foto’s: Koos van der Leest

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zondag tweede klasse B

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)