Marciano Nonneman - Foto: Mario Wormhoudt

Knappe zege voor tiental De Meer

Op bezoek bij Bloemendaal heeft De Meer een knappe overwinning geboekt. Het stond lange tijd met tien man na een rode kaart van Lex Dekker. Toch wist De Meer in ondertal nog 2 keer te scoren en met een 1-3 zege te vertrekken.

“Een hectische middag”, zo vatte De Meer-trainer Marciano Nonneman het duel samen. “We speelden tegen een laag geklasseerde tegenstander en weten inmiddels dat dat spel ons niet zo goed ligt.”

Dat bleek na een paar minuten, toen een lange bal van Bloemendaal tussen de keeper en de verdediging in viel en Bloemendaal de 1-0 kon maken. De Meer bleef echter rustig en wachtte op kansen. Die kwamen er ook en na ongeveer een half uur viel de 1-1. Anthony Martinus werd na een goede individuele actie neergehaald, waarna de bal op de stip ging. Queentino Zinhagel verzorgde gelijkmaker.

Niets aan de hand voor De Meer dus, totdat Lex Dekker op de middenlijn een tackle inzette. Die werd door de scheidsrechter beoordeeld als stevig genoeg voor een directe rode kaart. Er ontstond wat commotie en van dat moment dacht Bloemendaal gebruik te maken. De ploeg hervatte het spel en scoorde. Ook de scheidsrechter was even in verwarring of hij deze goal moest goedkeuren. Uiteindelijk deed hij dat toch niet, omdat de fysio van Bloemendaal nog in het veld was tijdens de spelhervatting.

Zo moest De Meer dus opeens dik een helft met tien man verder. In de rust werd een nieuw plan gesmeed en dat pakte goed uit. Uiteindelijk was het een afstandsschot van Jari Loon waarmee De Meer op voorsprong kwam. En in de slotminuut werd het na een goede pass van Rivaldo Blijd richting Frank Oude Avenhuis ook nog 1-3. Hij stiftte de bal over de keeper.

“Als we dit soort wedstrijden blijven winnen, dan kunnen we hele mooie dingen doen met elkaar. Hoe het team het vandaag heeft uitgevoerd en met tien man heeft gedaan, dat is echt grote klasse, reuzeknap.” Dankzij de winst gaat De Meer nu alleen aan kop. En omdat concurrent ZSGOWMS gelijkspeelde tegen SDO, ligt De Meer nu op pole position voor de periodetitel. Volgende week maakt het in een onderling duel met ZSGOWMS uit wie zich als eerste plaatst voor de nacompetitie voor promotie. “Een hele mooie pot. Het is mooi dat we zo’n wedstrijd om de periodetitel mogen spelen, de kers op de taart”, aldus een trotse Nonneman.

Bekijk hier alle uitslagen, de stand en het programma in Zondag 2b

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)