Knappe zege voor ZOB op Argon

ZOB vecht dit seizoen voor de punten in Zaterdag 1a en handhaving zal nog een hele kluif worden. Het was dan ook verrassend te noemen dat de ploeg uit Zuidoostbeemster met drie punten huiswaarts keerde uit Mijdrecht. Het verslag nummer drie Argon met 1-3.

In de eerste helft was de ploeg uit Mijdrecht nog duidelijk de betere ploeg. Al in de twaalfde minuut kwam Argon op een 1-0 voorsprong. Een snelle combinatie door het midden werd goed afgemaakt door Younes Ouaali. In de eerste helft wist de thuisploeg die voorsprong vast te houden, al was Dennis Jansen met een lob nog dicht bij de gelijkmaker. De doelman van de thuisploeg wist deze echter weg te tikken.

Na rust stond ZOB beter en won het meer duels. Dat resulteerde al snel in de gelijkmaker. Een corner van Wouter van Os kon door Argon niet goed weggewerkt worden. Kid Ronday kon daardoor de gelijkmaker scoren. Al snel volgde ook de 1-2. Colin Coenderman stuurde Yassin El Yaakoubi de diepte in, tussen twee verdedigers in wist de aanvaller de bal fraai achter de doelman te werken. Ook Argon krijg mogelijkheden, maar Tim van Duuren weet meerdere malen een goal te voorkomen. Omdat Argon opportunistischer ging spelen in de jacht op de gelijkmaker, ontstonden er meer ruimtes voor ZOB. Zo werd het een paar minuten voor tijd 1-3, wederom was Ronday de maker.

Zo kon ZOB de laatste plaats weer even afstaan aan Die Haghe, dat nog wel twee wedstrijden tegoed heeft. Volgende week ontvangt ZOB middenmoter Valken ’68. Bekijk hier de stand en het programma in Zaterdag 1a

Bron: Jan van der Molen

Archieffoto: José Mol