Knappe zege voor ZOB op Vitesse ’22

Voor de beker heeft ZOB thuis een 2-0 overwinning behaald tegen zondag eersteklasser Vitesse ’22 uit Castricum. De trainers Hans Schakel en Raoul Nectar hadden van de nieuwkomers alleen Kevin Hijlkema in de basisopstelling staan. Gezien het spelbeeld en de kansen was ZOB de gehele wedstrijd de betere ploeg en was de overwinning dan ook verdiend.

De jonge Jasper van der Kroon was met twee treffers de grote man bij ZOB. De jonge aanvaller gaf in de 21e minuut zijn visitekaartje af met een daverend schot op de lat. Pas laat in de eerste helft kon Vitesse ’22 voor het eerst gevaarlijk worden, een voorzet vanaf rechts werd net naast het doel van keeper Tim van Duuren gekopt, en niet veel later schoot de spits in kansrijke positie in het zijnet.

ZOB bleef de bovenliggende partij, en kwam in de slotfase van de eerste helft dan ook verdiend op voorsprong. In de 43e minuut scoorde Van der Kroon met een fraai afstandsschot in de kruising. Nog voor de wissel kwam ZOB op 2-0. Een goede snelle combinatie aan de linkerkant tussen Rowin Mol en Jasper v d Kroon, laatstgenoemde passeert op snelheid zijn tegenstander en met een lage harde schuiver passeert Jasper de keeper voor de tweede keer. In de blessuretijd van de eerste helft Vitesse 22 van af de linkerkant de bal hard op de lat.

Ook na het inbrengen van enkele wisselspelers bleef ZOB in de tweede helft de wedstrijd controleren. ZOB had het meeste balbezit en combineerde beter dan de tegenstander. Gescoord werd er niet meer in de tweede helft. Zaterdag speelt ZOB uit bij Kleine Sluis uit Anna Pauwlowna om 17:00 uur de tweede bekerwedstrijd. Kleine Sluis verloor de eerste wedstrijd met 4-0 bij Zwaluwen 30 HCSV.

Tekst: Jan van der Molen