Home / Algemeen / Knieblessure zet voor Bilal Ched-Dadi (HBOK) streep door rest van seizoen

Knieblessure zet voor Bilal Ched-Dadi (HBOK) streep door rest van seizoen

Bilal Ched-Dadi komt dit seizoen niet meer in actie voor zaterdag derdeklasser HBOK. De 32-jarige verdediger annex middenvelder liep twee weken geleden een zware knieblessure en ligt er negen maand uit. Ched-Dadi is bovendien de zoveelste speler die zich in de lappenmand van de Zunderdorpers heeft gemeld.

Een afgescheurde kruisband, zijn meniscus en een bandje in de knieholte zijn beschadigd; Ched-Dadi was er zwaar aan toe toen hij tegen EVC na drie minuten uitviel. Het was zelfs zo erg, dat hij door de pijn bijna flauwviel. “Ze moesten zelfs insuline inspuiten. Ik viel steeds weg”, blikt hij terug. De mri-scan bood vrij snel duidelijk. Toch laat de operatie nog even op zich wachten, vanwege vakantie-verplichtingen van de chirurg. “In principe wordt alleen de kruisband hersteld. Je kan ook zonder operatie herstellen, maar het duurt net zo lang. Dan is het verstandiger om te opereren en zit de kruisband weer vast.”

Dat er door de rest van dit seizoen een streep gezet kan worden, is extra vervelend voor Ched-Dadi. “Ik had echt een doel met HBOK”, zegt de routinier, die deze zomer overkwam van ZSGOWMS. Ched-Dadi is overigens niet de enige die zwaar geblesseerd is: ook Giovanni Sabajo komt dit seizoen niet meer in actie. Bovendien kampen veel spelers met spierblessures. “Ik heb nog nooit zo’n zware blessure gehad. Ik ben altijd goed met mijn lichaam omgegaan. Zoiets gebeurt ook bij topsporters. Ik heb mezelf er overheen gezet. Nu moet ik nog harder trainen om terug te komen. Dat kan mijn voordeel zijn, dat ik straks fitter terugkeer.”

Tijdens de revalidatie wil Ched-Dadi zich bezighouden met het behalen van zijn trainersdiploma. Zijn rol als assistent-trainer, vorig seizoen bij ZSGOWMS, smaakt naar meer. “Ik heb gelijk gekeken naar de trainersopleiding, om mij daarvoor in te schrijven. Misschien doe ik dat via HBOK. Ik was het al van plan, nu heb ik nog meer tijd. Dan ga ik het zeker doen.”

Foto: Jeroen Hijlkema