Knokkend DVVA beloont zichzelf met overwinning op Arsenal

DVVA behaalde zaterdagmiddag een zwaarbevochten overwinning tegen ASV Arsenal. Ondanks een krappe selectie trokken de bezoekers de zege over de streep.

Arsenal en DVVA werkten een rommelige eerste helft af. Waar de thuisploeg enkele kansen kreeg om op voorsprong te komen, was het DVVA dat na een klein half uur te hebben gespeeld de openingstreffer maakte. Julian Laan, die tegen zijn oude club speelde, schoot in de korte hoek raak: 0-1. Arsenal kreeg het voor rust vervolgens niet meer voor elkaar om de gelijkmaker te forceren.

In de tweede helft moest Arsenal daardoor komen, maar daarin had de ploeg het niet eenvoudig. DVVA besloot logischerwijs de achterhoede dicht te timmeren, waardoor Arsenal steeds meer moeite kreeg om tot kansen te komen. Hoewel Arsenal er nog alles aan deed om minstens een punt aan de wedstrijd over te houden, kon het een krappe nederlaag niet voorkomen.

“We hadden dertien man mee, waarvan één speler zelfs geblesseerd was. Dan zijn dit natuurlijk bonuspunten”, zo liet Lex van der Horst na afloop weten. De trainer van DVVA was trots op zijn ploeg. “Deze overwinning hebben we met kunst- en vliegwerk binnengehaald. Dat hebben de jongens uitstekend gedaan.”

Bij Arsenal-oefenmeester Imro Wielkens was vooral teleurstelling aanwezig: “Dit is een repeterend verhaal. We mogen best kritisch zijn: we maken dit seizoen lastig doelpunten. Ondanks de tegentreffer in de eerste helft hadden we voldoende tijd om het recht te zetten. We hebben dat ondanks het harde werken van de ploeg helaas nagelaten.”

Bekijk hier alle uitslagen en de stand in Zaterdag 2A

Tekst: Jordi Smit

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)