‘KNVB biedt opening voor extra beloftenteam in voetbalpiramide’

Mogelijk wordt de huidige voetbalpiramide aangevuld met een extra beloftenteam. De KNVB heeft via het Algemeen Dagblad laten doorsijpelen dat de beloftencompetitie één kampioen aflevert die in de Derde Divisie kan instromen.

Eén van de clubs die de boot heeft gemist en nu heel graag wil toetreden, is Feyenoord. “We gaan nog met de clubs rond de tafel. Of de clubs straks moeten promoveren of die keuze zelf kunnen maken, is nog niet duidelijk”, zegt een woordvoerder van de KNVB tegenover de club.

Momenteel maken twaalf clubs met hun beloftenteam onderdeel uit van de voetbalpiramide: vier in de Keuken Kampioen Divisie (Ajax, PSV, AZ, FC Utrecht), drie in de Tweede Divisie (Vitesse, Sparta, Almere City), twee verdeeld over de twee derde divisies (FC Groningen en FC Volendam) en één Hoofdklasser (FC Den Bosch).

De amateurclubs hebben zich vanaf het begin al fel tegen de aanwezigheid van beloftenteams gekeerd. Er werd afgesproken het aantal Jong-teams te verkleinen, met daarvoor zelfs een bijzondere degradatieregeling, alleen lijken deze plannen op iets anders te wijzen.

Foto: Tom Poederbach

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)