KNVB en Talpa Network gaan honderden amateurwedstrijden live uitzenden

De KNVB introduceert samen met Talpa Network, een nieuw bedrijf van John de Mol, VoetbalTV, een platform waarop wedstrijden uit het amateurvoetbal online uitgezonden gaan worden. De wedstrijden zullen volautomatisch worden geregistreerd.

Spelers kunnen clips en hoogtepunten uit de wedstrijd selecteren, samenvattingen maken en deze delen op hun eigen voetbalprofiel. Naast het sociale aspect gaat VoetbalTV het gebruik van video-analyse in het amateurvoetbal op brede schaal mogelijk maken. De registraties kunnen door trainers gebruikt worden voor analyse van wedstrijden.

Directeur amateurvoetbal Jan Dirk van der Zee: “Naast de techniek kijken we ook goed naar tal van andere aspecten, waaronder privacy en beeldrecht. Ook nu worden langs de lijn van de amateurvelden doorlopend foto’s en video-opnames gemaakt en worden die beelden op grote schaal gedeeld via sociaal media. Met VoetbalTV willen wij onze leden een veilig, transparant en betrouwbaar platform bieden, dat het voetbalplezier vergroot en waarde toevoegt voor alle verenigingen, voetballer en supporters.”

 Na de winterstop wordt een pilot gestart. In een testopsteling worden de eerste clubs aangesloten op het nieuwe systeem en wordt het sociale platform in een beperkte groep uitgebreid getest. Als het allemaal werkt en goedkeuring krijgt van de leden van de KNVB wordt VoetbalTV vanaf april verder uitgerold. De verwachting is dat er volgend seizoen zo’n honderd vereniginghen aangesloten zullen zijn. Binnen drie jaar moeten 750 velden in Nederland voorzien van het systeem.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)