KNVB haalt alle duels van AGB voor dit weekend uit het programma

De KNVB heeft voor dit weekend alle wedstrijden van AGB afgelast. Dat betekent dat ook het duel van de zondag 1 tegen Hoofddorp en de zaterdag 1 tegen De Meteoor geschrapt zijn. Het besluit werd genomen door het Steunpunt West van de KNVB.

De bond laat weten dat AGB al een tijd bovengemiddeld veel tuchtzaken heeft lopen en daarom in het traject voor risicoaanpak zit. Dit traject bestaat uit een aantal fases, waarin de bond onder andere met verenigingsadviseurs in gesprek gaat met de club en handvaten biedt om problemen aan te pakken. In het risicoaanpaktraject zit AGB nu in de fase ‘sturen’, waar een van de mogelijke maatregelen dus is om wedstrijden uit het programma te halen.

Het bestuur van AGB laat het volgende weten:

“Ondanks de voortdurende inzet van het bestuur en de vrijwilligers van AGB meent de KNVB dat het aantal tuchtzaken nog steeds toeneemt. Het bestuur van AGB twijfelt sterk aan de juistheid van deze aantijging.

Daarnaast twijfelt het bestuur van AGB sterk aan de juridische houdbaarheid van het KNVB-besluit om reeds nu alle teams van AGB voor een weekend te ‘schorsen’, ook de jeugdelftallen en hun jonge spelers die niets met de betreffende voorvallen te maken hebben.

Om die reden heeft het bestuur van AGB besloten om een gespecialiseerde advocaat in de arm te nemen, mr. Keje Molenaar, die ons verder zal begeleiden en adviseren.

Het spijt ons jullie op deze wijze te moeten berichten en houden jullie op de hoogte van de komende ontwikkelingen.”

De KNVB geeft aan: “We gaan opnieuw met de club (en hun advocaat) in gesprek. Het is voor ons erg duidelijk dat er iets moet gebeuren en hopen dat er snel goede afspraken gemaakt kunnen worden waardoor de problemen bij de club opgelost worden. Voor ons is wel duidelijk dat de bal nu bij AGB ligt.”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
AGB