Home / slideshow / KNVB haalt Nieuwland uit de beker

KNVB haalt Nieuwland uit de beker

Nieuwland zat bij 3 Amsterdamse teams in de groep: tweedeklassers AMVJ en DWS en eersteklasser AFC. De eerste twee wedstrijden konden niet gespeeld worden. De KNVB kiest ervoor om de laatste officiële wedstrijd ook niet te laten spelen.

Nieuwland, dat wegens COVID-19 de eerste twee wedstrijden niet kon spelen, heeft volgens de KNVB afgelopen zaterdag niet gecommuniceerd met de bond over de situatie. De sanctie die daarop staat is het verwijderen uit de bekercompetitie of de volledige punten gaan naar het andere team. De KNVB heeft ervoor gekozen om Nieuwland te schrappen uit de beker. Door dit besluit zijn DWS en AMVJ na één duel al geplaatst voor de volgende ronde. Nieuwland zou komende zaterdag nog tegen AFC spelen voor de beker. Dat duel gaat nog steeds door, maar nu als vriendschappelijk duel.

De KNVB ziet dat er vaker onduidelijkheden ontstaan als er een coronageval is bij een team. De bond wil die onduidelijkheden dan ook zo snel mogelijk wegnemen en komt binnenkort met een bericht aan clubs met punten om rekening mee te houden dit seizoen.

 

Send this to a friend