Home / Algemeen / KNVB maakt ook plek vrij in zaterdag eerste en tweede klasse

KNVB maakt ook plek vrij in zaterdag eerste en tweede klasse

Nadat het nacompetitieschema voor de zondag vorige week werd aangepast, heeft de KNVB nu ook op zaterdag een wijziging doorgevoerd. In de eerste, tweede en derde klasse komt er een extra plek vrij. Dat is voordelig voor FC Almere, HBOK en JOS/Watergraafsmeer.

Voor FC Almere betekent dat zij slechts één overwinning verwijderd zijn van promotie naar de eerste klasse. De finaleronde is uit het schema gehaald. Bij winst op Victoria, waar in de competitie twee keer van werd verloren, promoveert de ploeg van Sandor Augustijn.

HBOK en JOS/Watergraafsmeer moeten allebei wel eerst de finaleronde halen. Eerst spelen zij in de halve finale nog tegen respectievelijk Stormvogels en BFC. De winnaars van de finaleronden komt volgend seizoen uit in de tweede klasse, de verliezers krijgen een extra kans op zaterdag 23 juni.

Zelfs in de derde klasse krijgen ploegen een herkansing voor een extra plaats. De vier verliezend finalisten van de vier finaleronden strijden om deze ene plek. De eerste ronde is op dinsdagavond 19 juni, de finale op zaterdag 23 juni.

Kijk hier voor de nieuwe planning in de nacompetitie.

Foto: Rikus de Lange

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
Send this to a friend