KNVB stelt buitengewone vergadering over voetbalpiramide opnieuw uit

Er wordt nog altijd geen besluit genomen over een vernieuwde opzet van de voetbalpiramide. Een buitengewone bondsvergadering werd eerder uitgesteld van 19 maart naar 16 april en is nu opnieuw verschoven. Een nieuwe datum is nog niet bekend.

“Die datum blijkt niet haalbaar te zijn voor het neerleggen van een kwalitatief goed en gedragen voorstel inzake voetbalpiramide. Daarom is besloten de geplande buitengewone bondsvergadering uit te stellen en na de reguliere voorjaarsvergaderingen van de ledenraad amateurvoetbal en de algemene vergadering betaald voetbal te laten plaatsvinden”, luidt de mededeling van de KNVB aan de clubs.

“Ze zijn nog druk bezig aan de tekentafel”, laat persvoorlichter Bram Groot weten. Het is niet duidelijk of de bondsvergadering dit seizoen gehouden wordt. Tijdens deze vergadering zal er gesproken worden over het aantal beloftenteams in de Derde Divisie, gewijzigde licentie-eisen, en de promotie- en degradatieregeling voor de Tweede Divisie. Daar was de eerste twee jaar dusdanig veel ophef over dat de KNVB door de clubs werd teruggeroepen en naar de tekentafel werd gestuurd.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)