KNVB wil EK Zaalvoetbal 2022 naar Ziggo Dome halen

Nederland is officieel kandidaat als gastheer voor het Europees kampioenschap zaalvoetbal 2022. Mocht het zover komen, wordt de Ziggo Dome gezien als één van de twee speellocaties voor de eindronde. Eind september wordt bekend welk land het EK mag organiseren.

Aan het EK zaalvoetbal doen in 2022 voor het eerst zestien landen mee. Dat maakt dit toernooi ‘het grootste zaalvoetbal-EK ooit’. Als Nederland het toernooi toegewezen krijgt – inmiddels zouden vijf landen zich kandidaat hebben gesteld – is het de bedoeling dat er twintig wedstrijden in de Ziggo Dome (Amsterdam) gespeeld worden en twaalf in de MartiniPlaza (Groningen).

“Het kan een geweldige impuls geven aan het zaalvoetbal”, laat 86-voudig international Mohamed Attaibi weten op de website van de KNVB. De voormalig speler van ‘T Knooppunt (nu FC Marlene) speelt een hoofdrol in de campagnevideo van de KNVB. “Kijk naar het EK voor de vrouwen in eigen land en wat dat voor het vrouwenvoetbal heeft gedaan. Een soortgelijke ontwikkeling zie ik ook voor het zaalvoetbal. Hoe mooi zou het zijn als we op deze manier de jeugd die zich minder betrokken voelt bij het veldvoetbal, wel zouden kunnen bereiken.”

Nederland heeft één keer eerder een groot zaalvoetbaltoernooi georganiseerd. In 1989 vond het WK Futsal plaats in Rotterdam. Destijds verloor Nederland in Ahoy de finale van Brazilië.

Foto boven: KNVB

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)