Home / Algemeen / Kobe Wielkens (Arsenal): “Hoopten op eindsprint voor de vierde plek”

Kobe Wielkens (Arsenal): “Hoopten op eindsprint voor de vierde plek”

Arsenal speelde afgelopen zaterdag tegen koploper HBOK een uitstekende wedstrijd. De ploeg van trainer Imro Wielkens stond lang met 2-1 voor, maar moest laat in de wedstrijd nog een tegentreffer incasseren. Hierdoor werd de uitslag 2-2.

Bij de thuisploeg maakte Kobe Wielkens de eerste treffer. De jonge spits scoorde voor de tweede speelronde op rij, tegen Waterwijk was hij ook trefzeker. “Het is echt balen dat we zo laat de gelijkmaker tegen krijgen. We speelden echt een goede wedstrijd en brachten veel energie. Dan is het zo zuur.”

Wielkens is zelf sinds de winterstop aangesloten bij het team en ziet dat hij en zijn teamgenoten toch de nodige punten hebben laten liggen. “Ook als we geen slechte wedstrijden speelden. Vorige week dachten we door de overwinning op Waterwijk nog een eindsprint voor de laatste periode in te zetten. Zodat we toch de vierde plek kunnen bemachtigen, om mee te doen aan de nacompetitie. Dan is het zonde dat we het zo ‘weggeven’. Want we staan nu op de zevende plaats, terwijl we met twee punten meer op de vierde plek kwamen. Het staat natuurlijk dicht bij elkaar, dus het kan zeker nog.”

Ook is hij zelfbewust en kijkt kritisch naar zijn eigen optreden. “Als spits word je afgerekend op het maken van doelpunten, dus ik ben ook kritisch op mezelf. In onze goede fase in de eerste helft had ik er misschien wel een meer moeten scoren. Dan hadden we meer afstand kunnen nemen en was het misschien ook wel een andere wedstrijd geworden.”

Aankomend weekend is Arsenal vrij, in de laatste speelronde wordt er gespeeld tegen EDO. Bekijk hier de stand, uitslagen en het overige programma in de zaterdag tweede klasse A.

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)