Kobina Plange (Hoofddorp) kiest nu wél voor JOS/Watergraafsmeer

Zondag eersteklasser JOS/Watergraafsmeer heeft zich in aanvallend opzicht versterkt met Kobina Plange. De 28-jarige Plange komt over van competitiegenoot Hoofddorp en is straks na vijf jaar weer in de stad te bewonderen.

Vorig jaar probeerde trainer Cor ten Bosch hem ook naar JOS/Watergraafsmeer te halen. Toen koos Plange, samen met zijn trainer Jethro Abram en ploeggenoten Stefan Smal en Boi Postma (allen afkomstig van AFC’34), voor Hoofddorp. Daar speelde de aanvaller tussen 2014 en 2016 ook. “Maar nu wilde ik wel voor een nieuwe uitdaging gaan. Een andere omgeving en na lange tijd weer terug in Amsterdam.”

Toch was het niet zo’n gemakkelijke keuze om Hoofddorp voor de tweede keer te verlaten. “De club is altijd goed geweest voor mij, ik had het naar mijn zin en we hebben een leuke groep. Ik ben ook net een jaar terug. Dan is het best een lastige beslissing om dan naar een andere club te gaan. De spelers en de trainer vinden het allemaal jammer, maar gunnen het mij wel”, zegt Plange, die graag de concurrentiestrijd aangaat in Amsterdam. “Ik kan op alle drie de posities voorin spelen. Concurrentie is altijd goed. JOS heeft een goed team, draait elk jaar bovenin mee en ik hoop dat het volgend seizoen ook zo is.”

Naast Plange heeft JOS/Watergraafsmeer ook Tim de Jong aangetrokken. De 21-jarige verdediger komt over van derdedivisionist Ajax. Tevens hebben verdediger Sjoerd Gerritse en aanvaller Raven Bergwijn aangegeven de club trouw te blijven.

Foto: Minke Wiggerink

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!