Koen Blommestijn

Koen Blommestijn tekent tweejarig contract bij FC Volendam

Het gaat hard met Koen Blommestijn. De 20-jarige aanvaller stapte afgelopen zomer over van tweedeklasser FC Almere naar Ajax zaterdag 2. Na een half jaar mocht hij aansluiten bij Ajax zaterdag 1 en ook daar maakte hij indruk. Zelfs zoveel dat hij nu een tweejarig contract met een optie voor een derde jaar heeft getekend bij FC Volendam.

De aanvaller weet zelf ook niet wat hem overkomt: “Ik had niet verwacht dat het allemaal zo snel kon gaan. Een paar maanden geleden kreeg ik al wat belletjes van clubs en zaakwaarnemers. Daar was ik direct enorm blij mee, want ik werk hard ervoor. Ik besloot toen dat ik toch een beetje vooruit moest gaan kijken, maar toen stopte het seizoen opeens vanwege het coronavirus. Daarna kwam FC Volendam en zij toonden direct veel vertrouwen in mij.”

“Ik vond het meteen prachtig dat een BVO interesse in mij toonde. Leven als een prof, met 5 dagen in de week trainen en een wedstrijd: daar heb ik alleen maar van gedroomd. Het is mooi om die droom bij Volendam te gaan verwezenlijken”, aldus de spits. Blommestijn zal starten in Jong FC Volendam, dat uitkomt in de Tweede Divisie: “Ik heb nu 10 wedstrijden in de Derde Divisie gespeeld, mijn hoogste niveau tot nu toe, dus dat is toch weer een stapje hoger. FC Volendam wil er ook alles aan doen om mij zo goed mogelijk te maken.”

Zelf heeft hij die drive om beter te worden ook absoluut: “Mijn droom is om profvoetballer te worden en daar heb ik altijd in geloofd en hard voor gewerkt. Ik nam geen genoegen met 3 keer per week trainen, maar heb altijd voor mezelf getraind met een personal trainer.” Zijn persoonlijke ontwikkeling vindt hij dan ook het belangrijkst voor zijn eerste jaar als prof: “Ik wil een nog betere voetballer worden en denk ook zeker dat er nog meer in zit, ik ben nog jong. Met het team wil ik natuurlijk zo hoog mogelijk eindigen in de competitie.” En, voegt hij toe: “Ik houd van het spelletje, dus ik ga er ook zeker van genieten.”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)