Koen Fokkema (FC Lisse) wil na zware blessure van waarde zijn voor Swift

Na negen jaar in het shirt van FC Lisse verlaat Koen Fokkema de Bollenstreek. De 27-jarige linksbuiten vervolgt zijn loopbaan bij Hoofdklasser Swift. In Amsterdam hoopt hij, hersteld van een zware knieblessure, toch nog zijn oude niveau proberen te benaderen.

Al geruime tijd probeerde zijn oude ploeggenoot Sean den Hoed, die hij nog regelmatig spreekt, hem te overtuigen van Swift. Wat begon als een grapje werd serieuzer omdat Fokkema doorhad dat zijn tijd bij FC Lisse erop zat. “Ik speel er negen jaar, dus dat was wel een dingetje. Maar ik moet realiseren dat ik niet meer op het oude niveau kom dat ik voorheen had. Om dan vier keer in de week naar Lisse te gaan en daar op tachtig of negentig procent te voetballen, had ik geen zin in.”

Fokkema, die in de jeugd van AZ speelde, kwam bij de derdedivisionist in totaal tot bijna tweehonderd wedstrijden. Na een zware knieblessure die hem anderhalf jaar aan de kant hield, was hij voor komend seizoen van plan om een stapje terug te doen. Bovendien viel de reistijd naar Lisse hem ook zwaar. “Op het moment dat je geblesseerd bent, gaat dat een beetje tegen staan. Het is af en toe best pittig geweest: kwart over zes thuis en kwart voor zeven weer de deur uit.” Voetballen in Amsterdam, waar hij werkt, en één avond minder in de week ziet hij vooral als ‘prettig’.

Ondanks dat hij door zijn blessure niet zeker weet of hij ooit ‘de oude Koen’ kan worden, is de aanvaller ervan overtuigd van waarde te kunnen zijn voor Swift. “Dat vertrouwen heb ik zeker. Anders was ik niet gegaan. Het is niet dat ik naar Swift kom om daar alleen maar in de kantine te zitten. Ik wil ook op een goed niveau voetballen. Dat kan daar.”

Naast de komst van Fokkema heeft de nummer tien van de zaterdag Hoofdklasse zich ook in verdedigend opzicht versterkt. Daan Siegerist komt over van tweedeklasser EDO en voormalig Ajax-talent Noa Benninga keert terug uit de Verenigde Staten, waar hij voor Delaware Fightin’ Blue Hens speelt.

Foto: Orange Pictures

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)