Koen Verlaat

Koen Verlaat wil met OSV top drie van tweede klasse aanvallen: “Ik speel graag ergens voor”

OSV heeft voor komend seizoen een nieuwe centrale verdediger aan de selectie toegevoegd. Koen Verlaat komt deze zomer namelijk over van Zwaluwen ’30, waarmee hij in de eerste klasse uitkwam.

Verlaat is bezig aan zijn derde seizoen bij zijn huidige vereniging, maar vond de reisafstand van Amsterdam-Noord naar Hoorn te ver worden. Bovendien verdwenen een aantal sterkhouders bij Zwaluwen ’30, waardoor de defensieve kracht besloot dat het tijd was voor een volgende stap in zijn carrière. Aangezien hij graag op zaterdag wilde blijven voetballen en de gesprekken met OSV prettig waren, raakte Verlaat ervan overtuigd dat een overstap naar de Amsterdammers de juiste zou zijn.

“De trainer (Maurice Renger, red.) vertelde dat de club nog een ervaren centrale verdediger zocht, het liefst iemand die linksbenig was”, vertelt Verlaat. “Toevallig paste ik in dat profiel. De club zag me graag komen en het leek mij leuk om een uitdaging in de tweede klasse aan te gaan. Ik heb zeker niet het gevoel dat ik een stap terug zet, want OSV komt bij mij over als een ambitieuze club die de komende jaren wil groeien.”

Met een bredere selectie hoopt OSV het aankomend seizoen beter te doen dan in het huidige voetbaljaar. De club staat momenteel op de achtste plaats in de competitie, maar wil de komende jaren verder omhoog kijken. “De vereniging vertelde me dat het de top van de tweede klasse wil aanvallen. Die ambities bevallen me wel, want zélf hoop ik ook nog veel te bereiken. Ik speel graag ergens voor en neem de ervaring van drie jaar eerste klasse natuurlijk mee.”

De verdediger beseft dat hij na de zomer een belangrijke rol kan vervullen binnen de selectie. “Ik wil met mijn coaching het team op sleeptouw nemen en voorop in de strijd gaan. Soms is het belangrijk om op karakter een wedstrijd over de streep te trekken. Met het jonge team dat OSV heeft, kunnen we daarin stappen maken. Tegelijkertijd hoop ik met OSV mooi voetbal te spelen. Ik wil er alles aan doen om er een positief jaar van te maken.”

Tekst: Jordi Smit

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
OSV