Koploper AFC en Arsenal in evenwicht (1-1)

Veel wedstrijden in de zaterdag tweede klasse A waren in verband met het Nederlands elftal vervroegd, maar niet het treffen tussen AFC (zaterdag) en Arsenal. Waarschijnlijk in verband met de drukke veldbezetting bij de thuisploeg. Om 15:00 floot scheidsrechter Rook de wedstrijd in gang.

De nodige toeschouwers zaten diep weggestoken in de jas naar het duel te kijken, want er stond een behoorlijk frisse wind op Sportpark Goed Genoeg. De aanwezigen keken naar het duel tussen de koploper (AFC) en de nummer 7 (Arsenal) van de competitie. AFC zocht de aanval en was in de eerste tien minuten tweemaal dichtbij de openingstreffer, maar de pogingen verdwenen niet in het doel. Binnen een kwartier was het dan toch raak. Soufiane Hetli gaf, na een uitstekende actie, een panklare voorzet. Denis Wooninck converteerde de voorzet eenvoudig tot een goal: 1-0. Wel wapende Arsenal zich beter, men hield de linies compact en zette AFC op bepaalde momenten onder druk. De thuisploeg voetbalde er bij vlagen goed door heen, maar creëerden niet meer grote kansen in het eerste bedrijf. AFC-keeper Richey Speelman hoefde echter amper handelend op te treden.

Voor de spelers en het aanwezige publiek dat in de tweede helft niet het clubhuis opzochten, werd de live tussenstand van het Nederlands elftal op het grote scherm weergegeven. Halverwege de tweede helft veroverde AFC de bal en schakelde om. De bal ging snel van speler in het rood naar speler in het rood. Van buiten het strafschopgebied schoot Bas Middelkoop. Arsenal-doelman Maringho Kortlevers was geklopt, maar het aluminium boven hem zorgde ervoor dat het 1-0 bleef. De bal stuiterde via de onderkant van de lat namelijk weer het veld in. Beide ploegen probeerden de verdediging van de ander te slechten, maar waren ook niet van plan om te veel risico te nemen want dan zou je de deksel op de eigen neus krijgen. Tien minuten tijd werkte Arsenal-invaller Kiet Versluys een voorzet richting doel. Doelman Speelman redde stijlvol en hield zijn ploeg op de been. Wel werd duidelijk dat AFC minder risico ging nemen, bij een eigen corner stuurde de thuisploeg maar enkele spelers mee naar de vijandige zestien. De resterende spelers zorgden voor een slot op de deur. Vijf minuten voor tijd was het raak. Want Sven Gomes maakte de gelijkmaker voor Arsenal: 1-1!

Beide ploegen plussen nu een punt bij het totaal, maar op de ranglijst zijn er geen verschuivingen. Bekijk hier de uitslagen, stand en het programma in de zaterdag tweede klasse A.

Foto’s: Tom Poederbach