Koploper Buitenboys maakt ook tegen Buitenveldert geen fout

Buitenboys blijft op kampioenskoers. Op bezoek bij Buitenveldert werd met 0-3 gewonnen.

Bij de start ging het duel gelijk op en bleek Buitenveldert een stugge ploeg te zijn. Toch wist de koploper halverwege de eerste helft de score te openen. Caleb Frimpong kwam er aan de rechterkant goed doorheen en wist Mitchell Martens te vinden. Hij nam de bal in een keer op de schoen en haalde uit. Op die poging wist Bob van Dijk nog redding te brengen, maar in de rebound scoorde Collins John alsnog. Voor rust kreeg John ook nog een kans op de 0-2, maar Van Dijk redde.

Na rust waren de eerste kansen voor Buitenveldert, maar de Amsterdammers wisten niet te scoren. Aan de andere kant raakte Buitenboys de lat én de paal. Op aangeven van Giovanni Kasanwirjo maakte Martens er 0-2 van. Tien minuten voor tijd maakte John met het hoofd de 0-3 en daarmee was de wedstrijd gespeeld.

Met nog zes duels te gaan blijft de voorsprong van Buitenboys op EVC 10 punten. Voor Buitenveldert gaat het seizoen als een nachtkaars uit, het moet zelfs nog oppassen dat het niet op de gevaarlijke twaalfde plek terecht komt. Het ontvangt volgende week AH ’78. Buitenboys gaat dan op bezoek bij RODA ’23. Bekijk hier de stand en het programma in Zaterdag 3b

Bron: Omroep Almere

Archieffoto: Hans van Beek

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)