RODA

Koploper De Meer hard onderuit bij RODA’23

De Meer was in de competitie op weg naar de titel, maar is zondagmiddag door RODA’23 verrassend hard onderuit gekegeld. In Bovenkerk, op eigen veld, won RODA met 3-0.

De Meer
Egberts kopt in de achtste minuut al raak

Koploper De Meer liet zich in de eerste helft al verrassen door RODA, dat in de competitie op een nogal teleurstellende achtste plek staat. De Meer begon vrijwel direct met het onder druk zetten van de RODA defensie, maar tot doelgevaar leidde dat niet. Na een vrije trap voor RODA, net voorbij de kopcirkel, zette Milan Egberts met een geplaatste kopbal zijn RODA al snel op 1-0. Egberts bleek een ware plaag voor De Meer. Egberts was betrokken bij vrijwel elke aanval en vocht zich dapper in de duels. De overlevingsdrang van RODA was aanstekelijk, het publiek en De Trap ging achter de ploeg staan. De omstandigheden waren voor beide teams zwaar met een harde wind, fikse buien en bij RODA moest iedereen elk moment tot het gaatje gaan, tegen de vaardige Amsterdammers.

Dovemansoren

Sidney van Dijk liet zich al snel laten vervangen met een kwetsuur, Thomas Baretta kwam daarvoor in de plaats de verdedigende stellingen versterken. Na twintig minuten verzuimde RODA de score te verdubbelden; na een goede individuele actie en twee inzetten kwam De Meer doelman Paul Diouf als winnaar uit die strijd. De serieuze waarschuwing voor De Meer bleek tegen dovemansoren geroepen.

Nonneman

Commotie

De Amsterdamse formatie verhoogde wel de druk, maar werd overdonderd op de counter. Eerst was er veel commotie langs de lijn tussen spelers, de bank van De Meer en zelfs het aanwezige (luidruchtige) publiek. Scheidsrechter Jans was onverbiddelijk en deelde een rits aan gele kaarten uit. In totaal trok de leidsman dertien keer geel zondagmiddag in Bovenkerk. De lange bal vanuit de achterste linie die kort daarna volgde, werd knap verlengt. Quint Piris schudde twee verdedigers van het lijf en verschalkte doelman Diouf: 2-0.

Nonneman
Nonneman weet echt van niets, maar krijgt toch geel van Jans

Windvoordeel

De Meer trof maatregelen in de rust en ging verbeten op jacht naar de aansluitingstreffer. Chun Scholte spoorde zijn teamgenoten nog eens aan erin te geloven en ‘voor elke bal te gaan’, met het windvoordeel meegerekend. Een wilde charge op Milan Egberts had direct en indirect gevolgen. Mick van Timmeren kwam veel te onbesuisd in en mocht van geluk spreken dat hij slechts geel ontving. Voor Egberts waren de druiven zuur; hij moest onder begeleiding van het veld. De komende dagen zal moeten blijken hoe groot de schade is.

Egberts in hevige pijn. De schade is nog onbekend

Onmachtig De Meer

Het voorval bracht RODA niet van de wijs, De Meer bleef aanvallend onmachtig tegen de stugge defensieve instelling van de Rodianen. Van Timmeren mocht vlot na zijn eerste kaart inrukken met zijn tweede gele kaart, na een licht vergrijp op Abdeallh ‘Appie’ Attalj. Met nog een half uur te spelen, leek het mission impossible te worden voor de gefrustreerde Amsterdammers. Diezelfde Attalj had een kwartier voor het einde een prima individuele actie en kon doorstoten tot in de ‘zestien’ van De Meer. Opnieuw vergaloppeerde de defensie van De Meer zich en ditmaal mocht Allalj vanaf de strafschopstip feilloos het vonnis vellen: 3-0.

RODA-doelman Lars van Oerle kende een relatief rustige middag, hier moest hij wel ingrijpen. Ayyoub Bounin, spits van De Meer, kijkt gespannen toe

Na wat extra tijd klonk het bevrijdende fluitsignaal en was de opluchting en blijdschap ontzettend groot bij de thuisploeg. De Meer doet (eventjes) afstand van de koppositie, die nu wordt ingenomen door stadsgenoot ZSGOWMS. Het blijft ongemeen spannend in de zondag tweede klasse.

Foto’s: Koos van der Leest

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in zondag 2b

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)