Koploper De Meer speelt met 1-1 gelijk bij Theole

De zondag tweede klasse B kon dit weekend worden beslist. Als koploper De Meer won bij de nummer 3, Theole, was het kampioenschap binnen. Voorafgaand aan de wedstrijd bedroeg de voorsprong op achtervolger IVV vier punten. In Tiel kwam De Meer niet verder dan een 1-1 gelijkspel, terwijl IVV won. Het gat is twee punten geslonken, met nog een speelronde te gaan.

Voorafgaand aan het duel had arbiter Degirmenci al voor een strafschop gefloten, aangezien de pupil van de week zijn inzet naast zag gaan. Hierdoor, maar vooral door het afgestoken vuurwerk, begon de wedstrijd minuten later. Beide ploegen speelden voor de winst en brachten veel inzet en strijd. Gedurende de eerste helft kreeg De Meer een licht overwicht, alleen werd de strijd vooral op het middenveld uitgevochten. De bezoekers uit Amsterdam kregen kleine mogelijkheden, maar wisten geen doelrijpe kans te creëren. De grootste kans was voor de gastheren. Een strakke voorzet kwam voor het doel van De Meer keeper Dion Boonstra terecht, waar ook Theole speler Eftal Elmas stond. Zijn inzet ging rakelings naast de paal.

Ook de tweede helft bevatte veel strijd. Wel gingen beide ploegen meer risico nemen, waardoor er ruimte ontstond. De Meer was echt op zoek naar de openingstreffer, Theole was ook op zoek naar een resultaat. Na een uur speeltijd mocht De Meer een hoekschop nemen. De Meer aanvaller Ayyoub Bouinin en Theole keeper Bram Peters gingen beide voor de bal, alleen was de keeper van Theole te laat: Bouinin had de openingstreffer al binnen gekopt: 0-1! Er stond maar enkele minuten een voorsprong op het scorebord. Een De Meer speler speelde de bal terug naar zijn keeper, alleen had hij niet gezien dat keeper Boonstra ver voor zijn doel stond. Boonstra probeerde de bal nog met het hoofd tegen te houden, maar raakte het leer met zijn achterhoofd. Hierdoor rolde de bal binnen en stond het 1-1.

Door de gelijkmaker moest De Meer weer op zoek naar de treffer, maar Theole hield stand en bleef de ruimtes benutten. Scheidsrechter Degirmenci wuifde veel weg deze wedstrijd, ook toen een speler van Theole in het strafschopgebied van De Meer onderuit ging. De aanwezige toeschouwers riepen om rood een strafschop, maar het spel ging door. De Meer ging in de slotfase pompen, maar Theole hield eenvoudig stand.

Bij Stan Bijl, de trainer van De Meer, overheerste grote teleurstelling na de wedstrijd. “Op dit moment overheersen vooral emoties van teleurstelling en boosheid. Tegelijkertijd moeten we vooruit kijken naar volgende week, dan moeten we het afmaken. Vandaag speelden we tegen een goede ploeg, die goed stonden. Terwijl we zelf weinig creëren op een slecht veld. Als je dan 1-0 voorkomt in zo’n wedstrijd, mag je dat nooit meer weggeven.” Bekijk hier de stand, uitslagen en het programma in de zondag tweede klasse.