Koploper HBC verslaat SDZ

Het was deze zondag niet de middag van SDZ. De ploeg van trainer Thijs Sluijter moest op bezoek bij de uitstekend draaiende koploper HBC. Daarnaast moesten ook de plannen en formatie van SDZ op de schop.  Tijdens de warming-up viel Livai Esajas uit, terwijl tien minuten onderweg ook middenvelder Zakaria Hdoudou gewisseld moest worden. 

“De gesmede plannen van de trainingen konden dus de prullenbak in”, aldus een balende Sluijter. Door de uitvallers moest SDZ de formatie wijzigen, waardoor menig speler op een andere positie speelde. “Dat is altijd wennen, maar vandaag speelden we ook nog tegen een uitstekend team.” HBC maakte na zo’n twintig minuten spelen de 1-0, het doelpunt werd gemaakt door Arno Dijkstra. “Tijdens de eerste helft deden we nog mee, bodem HBC tegenstand en wisten enkele kansjes te creëren.”

In de tweede helft liep de koploper uit. Jesse van Loon maakte de 2-0, terwijl Sven Wierda de 3-0 en 4-0 maakte. “We moeten realistisch zijn en blijven. Ook vorig seizoen hadden we tegen deze tegenstander de wedstrijd verloren. Nu spelen we bijna met een volledig ander elftal. We hadden vandaag 120% moeten zijn, terwijl HBC op halve kracht had moeten spelen om kans te maken.”

Volgende week wacht SV Hoofddorp op SDZ, ook een uitstekend draaiende ploeg. Hoofddorp won dit weekend met 6-1 van hekkensluiter FC Uitgeest. Bekijk hier de stand, uitslagen en het programma in de zondag eerste klasse.

VIDEO: Samenvatting HBC – SDZ (4-0)

 

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
SDZ