Koploper HBOK verrassend onderuit tegen Olympia Haarlem

Koploper HBOK verloor verrassend op eigen veld van (sub)topper Olympia Haarlem met 2-3. Omdat Waterwijk nog een belangrijke rol op de ‘achtergrond’ speelt als bezetter van de derde plaats, en op eigen veld achtervolger Jong Holland op een 2-0 nederlaag trakteerde, is er in de stand relatief weinig veranderd. Het zal sowieso spannend blijven tot op de laatste speeldag in zaterdag 2a. Met nu vier/vijf clubs die in theorie nog kunnen strijden om de hoofdprijs.

Mohad Zadoudi, trainer-coach van HBOK, had wel even een baal-moment na afloop. ,,We starten gewoon niet scherp. We waren sowieso niet fel. Dat miste ik.”

Nadat HBOK drie opgelegde mogelijkheden niet wist te verzilveren, was de oude voetbalwet die van kracht werd. Olympia kon op 0-1 komen. Davey Claus stak vervolgens Joel Donald weg, die deze kans wel benutte: 1-1. Nog voor de rustpauze wist Olympia de marge weer op één te brengen; uit een corner werd Joey Potveer verschalkt: 1-2.

In de tweede helft wist Olympia de marge verder uit te bouwen en kreeg HBOK plotseling wat meer power. Alsof het besef toen pas kwam dat er echt wel een mooie taart op het menu staat. Dennis Kaars kopte snoeihard een voorzet vanaf links binnen (2-3) en was de laatste fase ‘alles of niets’. Het werd uiteindelijk niets.

Zaoudi likte de wonden na afloop en krijgt met nog twee duels te gaan genoeg om te puzzelen en de scherven op te rapen. ,,We waren niet goed genoeg, simpel. We kregen nog wel kansen op het einde, maar deze werden niet benut. Ik baal van de hoeveelheid gele kaarten. Dat was nergens voor nodig. Zelfs de grensrechter verdween in het boekje. Dat is zonde, zo jammer voor het voetbal en onnodig. Maar uiteindelijk verliezen we door eigen toedoen.”

Foto’s: Merlijn Rademaker

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in zaterdag 2a

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)