Koploper JOS vernederd door AFC’34

In de zondag eerste klasse is JOS/Watergraafsmeer tegen haar eerste nederlaag van het seizoen aangelopen. En niet zo’n beetje ook. Het Alkmaarse AFC’34 won met maar liefst 1-6. “We zijn vernederd”, concludeerde aanvoerder Teddy Janssen.

“Zij waren gewoon beter vandaag, dus op de nederlaag valt niets af te dingen. Maar dat we in de laatste zeven minuten drie doelpunten tegen krijgen, is natuurlijk verschrikkelijk. Ik zei vlak voor tijd tegen de scheidsrechter dat hij beter af kon fluiten. Gelukkig deed hij dat.”

Na veertien minuten keken de Amsterdammers tegen een achterstand aan. Doelman Halil Süzülmüs ging in de fout en Bas Kansen profiteerde optimaal door de 0-1 te maken. “Voor het eerst dit seizoen dat we op achterstand kwamen. Dan zie je dat zoiets toch wat doet bij die jonge spelers. Gelukkig kwamen we na rust als nel op 1-1 (door Omar Limon, red.). Na die treffer waren we zeker een kwartier lang de bovenliggende partij.”

Een verkeerde pass van Richmond Bossman leidde de 1-2 in. Arsenio Dihalu was uiteindelijk het eindstation. Nog geen drie minuten later, in de 69ste minuut, zorgde Stefan Smal voor de 1-3. “Het was een collectief falen vandaag. We maakten te veel persoonlijke fouten en werden vervolgens op het middenveld compleet overlopen.”

In de slotfase liepen de bezoekers uit naar een licht geflatteerde 1-6 zege. Jordan de Jong (1-4 en 1-6) en Dihalu (1-5) zorgden voor de vernedering van JOS, dat in de laatste minuten ook nog met een man minder speelde omdat Kevin Huijsman met een hamstringblessure het veld moest verlaten. JOS had toen al drie keer gewisseld.

Aanstaande zaterdag krijgt JOS de kans om zich te revancheren wanneer zaterdag derdeklasser DVC Buiksloot in de tweede ronde van de districtsbeker wacht. Een week later volgt de topper tegen DEM in Beverwijk. Klik hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag eerste klasse A.

Foto’s Mario Wormhoudt

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)