Koploper JOS/Watergraafsmeer overtuigt in derby tegen AGB

JOS/Watergraafsmeer mag zich met de volle score na vier wedstrijden alleen koploper van de zondag eerste klasse A noemen. De ploeg van Roy van der Mije versloeg AGB in de derby met 3-0, door doelpunten van Davey Claus, Reggie Schaap en invaller Gairvyno Zeefuik.

De thuisploeg begon sterk aan de wedstrijd. Nadat Jorik Hollewand zijn kopbal rakelings over het doel zag gaan, kreeg JOS in de vijfde minuut een strafschop na een handsbal van AGB-aanvoerder Hayri Cakir. De penalty van Lionel Frederik werd echter gekeerd door doelman Mitchel Vincken. Diezelfde Vincken was in het vervolg van de eerste helft ook belangrijk door Reggie Schaap en Davey Claus allebei van dichtbij van de openingstreffer af te houden.

Na ruim twintig minuten was de sluitpost van AGB wel kansloos. Raymond Fafiani zette Claus na een goed uitgespeelde aanval vrij en de middenvelder tekende voor de openingstreffer. Het duel werd feller en beide ploegen kregen een aardige mogelijkheid. Omar Limon schoot namens de thuisploeg van dichtbij over en bracht JOS-doelman Halil Süzülmüs redding op een inzet van Sergio Comvalius.

Na vijf minuten in de tweede helft kreeg JOS opnieuw een strafschop. Wederom kreeg Cakir de bal tegen de hand, deze keer buiten het strafschopgebied, en scheidsrechter Van den Hoed vond het voldoende voor een strafschop. Vincken ontpopte zich als penaltykiller door nu de penalty van Fafiani te stoppen.

Ruim een kwartier voor tijd liep de thuisploeg alsnog uit. Schaap omspeelde de verdediging van AGB, waarna hij de 2-0 in het lege doel kon schuiven. Vlak daarna dacht AGB iets terug te doen, maar werd de aansluitingstreffer uit een snel genomen vrije trap afgekeurd omdat het volgens Van den Hoed te snel ging. De gasten gingen in de slotfase voor hun laatste kansen, waardoor er ruimte kwam te liggen voor JOS. Hier maakte invaller Gairvyno Zeefuik dankbaar gebruik van door de eindstand op 3-0 te bepalen.

“We hebben vandaag terecht verloren”, vond AGB-uitblinker Mitchel Vincken. “We kwamen gewoon niet goed in de wedstrijd. We hebben nu pas één punt, maar ik weet zeker dat we met dit team nog veel punten gaan pakken dit seizoen.”

JOS-trainer Van der Mije was tevreden over zijn ploeg, die na de nederlaag van AFC’34 bij DEM op de eerste plaats staat. “Ik denk dat we een goede wedstrijd hebben neergezet. We hebben gedomineerd en mooie goals gemaakt. Het enige wat ik de ploeg kan verwijten is dat we teveel kansen nodig hebben om een goal te maken. Als we scherper waren geweest voor de goal, hadden we er meer kunnen maken.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag eerste klasse A. Maandag een samenvatting van onze Wedstrijd van de Week.

Verslag: Roy Baltus
Foto’s: John Beckman

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!