Koploper Kadoelen sleept in blessuretijd punt uit het vuur bij De Meer

Nadat vorige week zaterdag in de druk bezochte derby thuis tegen De Meteoor de periodetitel in de wacht werd gesleept, reisde Kadoelen af naar De Meer. Afgelopen seizoen speelden beide teams ook al tegen elkaar in de derde klasse, maar zoals bekend degradeerden beide clubs. Onder leiding van de nieuwe trainer Rene Panhuis en een aantal versterkingen probeert De Meer dit seizoen weer te promoveren.

Trainer Donny Geel van Kadoelen kon om verschillende redenen geen beroep doen op aanvoerder Patrick Pigge, John Bangura, Daimy da Graca en Nicky Roele en moest daarom de nodige omzettingen doen. Zo startte Redouan Fares voor het eerst in de basis en schoof Davey Dangeli door naar spitspositie.

De wedstrijd leverde na 6 minuten al bijna een doelpunt op voor Kadoelen. Landry Monni werd de diepte ingestuurd door Shrino Lee, maar uit een moeilijke hoek wist keeper Jose Ignacio de Zuleta de bal met behulp van zijn voet en paal ten koste van een corner te pareren. In de minuten daarna werd Monni achtereenvolgens door Jurre de Boer en Davey Dangeli alleen voor de keeper gezet maar beide keren werd mede door goed uitkomen van Ignacio de Zuleta een doelpunt voorkomen. Na gestrande afstandsschoten van Jurre de Boer en Dangeli kroop De Meer langzaam uit haar schulp en was na 15 minuten voor het eerst dreigend, toen een vrije trap van Charalampo Voutsas via een klutsbal bij aanvoerder Jorit Blaas kwam. Maar hij kon er zijn voet niet goed tegen aanzetten. Even later waren achtereenvolgens Vital Schaeken en Daan Klein namens De Meer dreigend zonder dat er gescoord werd.

Hierna volgt het er een fase met weinig kansen maar met de nodige glijpartijen van spelers van beide teams zonder dat de bal in de buurt was. Na 32 minuten moest de goed spelende Shrino Lee van Kadoelen geblesseerd het veld verlaten en vervangen worden door Gennerio Kom. In de laatste fase voor rust was er toch weer opwinding. Eerst schoot Jorit Blaas vanaf de linkerkant een vrije trap buiten bereik van keeper Danny Bodemeijer op de lat. Vijf minuten later zette de diep gestuurde Monni, Jose Ignacio de Zuleta dermate onder druk dat de bal bij Dangeli terecht kwam. Helaas voor Kadoelen ging zijn schot van grote afstand net naast het lege doel. In de 45e minuut nam De Meer dan toch onverwacht de leiding, toen een door Kadoelen-verdediging weggekopte bal bij Jasper Boekee terecht kwam. Hij bedacht zich niet en nam vanaf 25 meter de bal in een keer op de slof. Via de binnenkant van de paal eindigde de bal prachtig in het doel van Danny Bodemeijer.

In de tweede helft startte Kadoelen sterk en leek het na een minuut al gelijk te maken. De vrije trap van Rick Smit kwam via De Boer en Redouan Fares bij Toon de Waal terecht, die weinig moeite had om de bal van dichtbij in het doel te schieten. De scheidsrechter stond echter op grote afstand en moest afgaan op het vlagsignaal van de grensrechter, die de vlag omhoog had. Daardoor ging de goal niet door. Twee minuten later wist Danny Bodemeijer na geklungel in de achterhoede van Kadoelen een grotere achterstand te voorkomen.

Met een uur op de klok maakten De Waal en Fares plaats voor verse krachten Maurice de Ridder en Mitchell Bijvoet. Hadoelen had een veldoverwicht, zonder tot noemenswaardige kansen te komen. De Meer vormde een sterk collectief en was in de 73e minuut dicht bij de 2-0. Jasper Boekee brak uit, maar zijn schot ging net naast. Nadat ook De Meer een aantal wissels had doorgevoerd (Daan Klein, Melts Otsen en Vitael Schaeken maakten plaats voor Lars Deinum, Tobias Hakkaart en Toine Boelens), brak de slotfase aan. Daarin nam Kadoelen meer risico’s en werd Tim Beele mee naar voren gestuurd.

Een paar minuten voor tijd leek Monni door te breken, maar wist Ignacio de Zuleta de bal buiten de zestien te onderscheppen. In de negentigste minuut moest hij zich echter gewonnen geven, toen een vrije trap van Rick Smit door Dangeli prachtig in de kruising werd gekopt. Zo sleepte Kadoelen een punt uit het vuur.

Omdat van de nummers een tot en met acht alleen TOS Actief tot winst kwam, blijft in deze ongemeen spannende competitie Kadoelen na negen wedstrijden ongeslagen bovenaan staan met drie punten voorsprong op TOS Actief en TOB. Volgende week neemt Kadoelen het thuis op tegen Zeeburgia terwijl De Meer afreist naar Atletico Club AmsterdamBekijk hier alle uitslagen, de stand en het programma in Zaterdag 4c

Tekst en foto’s: Merlijn Rademaker