Koploper Spakenburg te sterk voor AFC

AFC heeft de goede wedstrijd tegen Kozakken Boys van vorige week geen vervolg kunnen geven. Thuis werd verloren van Spakenburg .

De bezoekers begonnen sterk en kwamen nog voordat er tien minuten gespeeld waren op voorsprong. Een voorzet bij de tweede paal werd binnengewerkt door Koos Werkman. Halverwege de eerste helft was het Floris van der Linden die de voorsprong wist te verdubbelen. Een paar minuten voor rust had de schade voor AFC nog groter kunnen worden na een zwakke terugspeelbal, maar uiteindelijk was Gijs van Zetten op tijd.

Na rust moest AFC iets doen om terug in de wedstrijd te komen en met een uur op de klok kwamen Matthijs Jesse en Soufiane Hetli in het veld voor Oussama Siali en Melvin Platje. Niet veel later volgde een grote kans voor de Amsterdammers. Een kopbal eindigde op de bal, al was het feest ook niet doorgegaan als de bal wel in het doel ging. Er werd namelijk gevlagd voor buitenspel. Maar even later was het alsnog Hetli die de aansluitingstreffer maakte en AFC terug in de wedstrijd bracht.

Heel lang duurde dat echter niet, want Spakenburg maakte vervolgens de 1-3. Van der Linden wist Van Zetten te omspelen en de bal in het lege doel te schuiven. Een paar minuten voor tijd leek AFC de marge naar drie te gaan vergroten, maar via Van Zetten schoot El Azzouti op de paal. De rebound was een prooi voor Van der Linden, maar ook hij raakte het aluminium.

Bekijk hier alle uitslagen, de stand en het programma in de Tweede Divisie

Foto’s: Tom Poederbach

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
AFC