Martinus
Martinus pakt de volle buit tegen ROAC

Koploper Sporting Martinus verslikt zich niet en doet goede zaken

Coach Tom Verhoek: “De polonaise meelopen is makkelijker, dan deze opnieuw leren inzetten”

Sporting Martinus heeft zondagmiddag uitstekende zaken gedaan in de tweede klasse. De nummer één won het thuisduel van ROAC met 3-1 én liep zelfs een paar punten uit op achtervolgers RODA’23 en SCPB’22. Er waren twee invallers nodig, die voor opluchting en een feeststemming zorgden.

Het duel met ROAC stond voor Martinus misschien een klein beetje in het teken van revanche. De koploper van de tweede klasse verspeelt bijna geen punten. Er wordt veel gewonnen en vooral op eigen veld laten de Martinianen zelden iets liggen. De tegenstander van zondag slaagde er eerder dit seizoen Martinus op eigen veld van de zege af te houden. Het werd toen een gelijkspel.

In Amstelveen had Martinus zondag het betere van het spel. Niet zo vreemd, gezien de koploper het opnam tegen de nummer tien. Maar met het eerdere gelijkspel in het achterhoofd weet je het maar nooit. Martinus begon goed en vooral Anthony Dean had het op de heupen. Hij kwam vaak gevaarlijk door via de vleugels en leverde vier-vijf prachtige voorzetten af. Even leek de voetbalwet zijn intrede te doen toen Joost van Unen ongelukkig – na 27 minuten spel – niet zijn team maar ROAC trakteerde op een treffer, in eigen doel: 0-1. Dat was een mentaal ’tikkie’ voor de thuisploeg.

Invallers

Martinus pakt het vervolg goed op en Luka Misumi kan Martinus langszij brengen (1-1) uit een mooi aanval over de rechterkant na weer een afgemeten voorzet van Anthony Dean. Martijn Guitink zet vervolgens het sportpark in vuur en vlam door direct bij zijn eerste balcontact na rust voor 2-1 te zorgen, op een assist van Misumi. De invaller voor Broos Krijger zette daarmee de toon.

Voor ROAC was dat het teken dat er meer risico genomen moest worden als het opnieuw minimaal een bonuspunt wilde pakken tegen de koploper. Daar leek Martinus de nodige moeite mee te hebben. De ploeg uit Amstelveen moesten er nog flink aan trekken om de voorsprong vast te houden, want ROAC pompte alles naar voren en zo ontstonden er hachelijke momenten voor het eigen doel.

Het was een andere invaller, Sem van Bruggen, die aan alle spanning een einde wist te maken en voor de bevrijdende 3-1 zorgde.

Ontwenning

Tom Verhoek: “We hebben meer dan verdient gewonnen. We begonnen weer goed. Buiten de drie doelpunten vind ik dat we mentale veerkracht hebben laten zien. Er zijn ons – in mijn ogen – twee zuivere strafschoppen onthouden. Ik was erg benieuwd naar dit duel, heel belangrijk nadat we de eerste nederlaag leden vorige week. Alles is ineens even anders. Een soort ontwenning. Als je dan gelijk de volgende wedstrijd wint geeft dat wel een heel erg lekker gevoel. We hebben twee weken vrij van competitie, we oefenen tegen Fortuna Wormerveer en kijken uit naar het vervolg van de competitie”.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zondag tweede klasse B

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)