Koploper TOG verslaat hekkensluiter Eendracht

Op Sportpark Eendracht ontving Eendracht’82 koploper TOG. De vorige speelronde versloeg de thuisploeg Arsenal met 3-2. Op bezoek bij Ankaraspor wist TOG met 2-3 te winnen.

TOG startte op Sportpark Eendracht voortvarend en zette de thuisclub vanaf het begin meteen onder druk. Via de zijkanten kwamen er enkele goede mogelijkheden. Bij een van deze aanvallen kon Moussa Oumouh op aangeven van Noël Ruygrok de 0-1 scoren. Hierbij had hij nog wel de onbedoelde hulp nodig van een Eendracht-verdediger die de bal het laatst aanraakte. Hierna leek TOG de wedstrijd meteen in het slot te willen gooien, maar de formatie van Leroy Kroese slaagde er niet in om het overwicht verder uit te drukken in doelpunten. Bij een van de spaarzame aanvallen van Eendracht verdween de bal via een TOG-been achter de verbouwereerde doelman Jeffrey IJmker. Koploper TOG wilde een treffer forceren, maar Eendracht bleef redelijk gemakkelijk in de wedstrijd. Al wist Ruben Scheepstra op aangeven van Oumouh nog wel de 1-2 te scoren.

Na de rust hetzelfde spelbeeld met een slordig TOG en een hardwerkend Eendracht dat zelfs uit een hoekschop, die prachtig werd ingekopt, op 2-2 kon komen. TOG hervond zichzelf hierna weer een beetje en kon halverwege de tweede helft de wedstrijd weer in handen nemen. In de 71e minuut kon Oumouh opnieuw scoren na een goede actie van Mouad Benzidane en enkele minuten later werd de wedstrijd beslist door topscorer Ruygrok. Hij gaf, opnieuw na aangeven van Benzidane, de goalie van Eendracht het nakijken: 2-4.

TOG-trainer Kroese was ontevreden over het vertoonde spel van zijn team, maar was uiteraard wel blij met de drie punten. Hierdoor blijft TOG koploper maar NFC, dat twee wedstrijden minder speelde, heeft voorlopig het minste aantal verliespunten. Aanstaande zondag spelen de nummers 1 tot en met 6 tegen elkaar in deze afdeling, Fortius speelt thuis tegen NFC, VVA/Spartaan ontvangt TABA en asv Arsenal gaat op bezoek bij TOG.