Koploper versus hekkensluiter: OFC stunt met punt tegen AFC

Zaterdag ging hekkensluiter OFC op bezoek bij koploper AFC, dat de laatste weken uitstekend draait. Een eenvoudige middag voor de Amsterdammers was dus de voorspelling, maar die kwam uiteindelijk niet uit. Met twee goals in blessuretijd sloeg OFC genadeloos toe en nam het een punt mee uit Amsterdam: 3-3.

Al vroeg in de wedstrijd opende Joël Tillema de score. Goalie Daniel Agyei kwam uit zijn doel, maar Tillema wist met een subtiel boogballetje te scoren. Daarmee had hij ook meteen de 1-0 ruststand op het bord gezet. AFC kreeg in de eerste helft nog wel meer kansen met onder andere een kopbal van Raily Ignacio en schot uit de draai van Splinter de Mooij, maar die kansen werden niet benut.

Tien minuten in de tweede helft verdubbelde Tillema de voorsprong. Niels Butter wist van dichtbij de aansluitingstreffer te maken, maar vijf minuten voor tijd leek de thuisploeg het duel alsnog te beslissen. Noa Benninga maakte zijn eerste goal voor AFC en zette de 3-1 op het bord. Maar diep in blessuretijd maakte OFC een comeback. Eerst was het in de vierde minuut van de blessuretijd Joël Donald die de 3-2 maakte. En twee minuten later mocht Butter vanaf elf meter aan leggen. Maatsen maakte een overtreding op Veerman en Butter benutte deze buitenkans: 3-3.

Daarmee raakte AFC de koppositie kwijt aan De Treffers, dat volgende week de tegenstander is van OFC. AFC gaat dan op bezoek bij Excelsior Maassluis. Bekijk hier alle uitslagen, de stand en het programma in de Jacks League.

Foto’s: Tom Poederbach