Home / slideshow / Koploper Vlug en Vaardig blijft leren: “Het is genieten met deze selectie”
Teamfoto Vlug en Vaardig

Koploper Vlug en Vaardig blijft leren: “Het is genieten met deze selectie”

Vlug en Vaardig gaat met een goed gevoel de winterstop in. Waar het openingsduel met SV Diemen nog verloren ging (2-4), sloot het alle andere wedstrijden winnend af. Het zorgt ervoor dat de vereniging bovenaan staat in de vierde klasse. “We hebben dit seizoen voorlopig dan ook niets te klagen”, reageert Edwin van der Raad.

Het team trainde vrijwel de gehele zomer door, behalve de eerste twee weken van augustus. Van der Raad begon daardoor met een fitte spelersgroep aan het seizoen, waardoor de bekerresultaten meezaten. In de openingswedstrijd in de competitie tegen Diemen ging het echter mis. Vlug en Vaardig miste een legio kansen, terwijl de tegenstander een stuk effectiever was. Het leverde de club een pijnlijke nederlaag op, maar Van der Raad bleef vertrouwen hebben in zijn groep.

De oefenmeester besefte dat hij een sterk team voorhanden heeft. “We beschikken over zestien tot zeventien eerste elftalspelers, maar spelen dit seizoen vrijwel alle duels met het sterkste team. Dat geeft houvast in de resultaten.” Desondanks ging het na de nederlaag van Vlug en Vaardig met de groep zitten. “We zagen allemaal dat we veel kansen kregen, maar dat we ze niet altijd afmaakten. Dat is simpelweg niet iets om te trainen, want dat moet in het duel gebeuren. Zolang we de kansen bleven krijgen, was ik ervan overtuigd dat de doelpunten vanzelf zouden vallen.”

Van der Raad bleek gelijk te hebben, want Vlug en Vaardig trok een reeks goede resultaten door. Het won van achtereenvolgens OSC, AGB, Overamstel, Real Sranang, DEVO ’58 en Zeeburgia, waardoor het koploper is. “Ik weet zeker dat we een mooi seizoen gaan neerzetten, waarbij we met een aantal andere clubs zullen uitmaken wie gaat promoveren. Het is genieten om met deze selectie te werken. Het kost me weinig moeite om iedereen scherp te houden, want het zijn een stelletje jonge honden die je eerder moet afremmen. Tegelijkertijd moeten ze nog veel leren.”

Dat bleek vlak voor de coronastop wel, toen Vlug en Vaardig moest aantreden tegen Zeeburgia. Waar de club op een voorsprong kwam, stond het razendsnel met 2-1 achter. “Tegen zulke tegenstanders heeft de ploeg soms last van onderschatting. We worden dan te gemakzuchtig, terwijl we juist het goede spel van de weken ervoor moeten doorzetten. Van die momenten leren we echter, zodat we het in het vervolg beter doen.” Zelf heeft hij het nog altijd goed bij de club. “Ik loop hier al jaren rond en vind het heerlijk om hier aan het werk te zijn. Zolang we nog blij met elkaar zijn, ben ik van plan om bij Vlug en Vaardig door te gaan.”

Tekst: Jordi Smit

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)