Home / slideshow / Koploper WV-HEDW gaat voor promotie: “Prachtige reeks neergezet”
Marcel Valk WV-HEDW

Koploper WV-HEDW gaat voor promotie: “Prachtige reeks neergezet”

Marcel Valk werkt met WV-HEDW toe naar de tweede seizoenshelft. De Amsterdammers staan nog altijd zonder puntverlies bovenaan in de eerste klasse en hopen aan het einde van het seizoen dan ook te promoveren naar de Hoofdklasse. De oefenmeester realiseert zich echter als geen ander dat daar nog veel voor nodig is.

Valk was in januari enthousiast toen hij zijn spelers zag terugkeren op het trainingsveld. Waar hij hen de opdracht meegaf om in de winterstop, die twee weken langer duurde dan normaal, voor zichzelf te trainen, bleek dat alle spelers zich hieraan hadden gehouden. Het zorgde ervoor dat WV-HEDW direct op een hoog niveau aan het werk kon en zich zo kon voorbereiden op de tweede seizoenshelft waarin veel op het spel zal staan. Met 27 behaalde punten staat de club namelijk op de eerste plaats met zes punten voorsprong op achtervolger Nootdorp.

Hoewel de hoofdtrainer aan het begin van het seizoen aangaf dat zijn ploeg voor promotie moest gaan, had hij nooit verwacht dat zijn selectie tot dergelijke resultaten in staat zou zijn. “We hebben een prachtige reeks neergezet waarin de grootste krachten van dit team aan het licht kwamen”, zo vertelt Valk trots. “Vooral voetballend hebben we zeer grote stappen gezet. We spelen dynamisch voetbal met veel overlappingen, waardoor veel tegenstanders het lastig met ons hebben. Onze selectie bestaat bovendien uit een combinatie van creatieve spelers en gretige talenten.”

Aangezien een groot gedeelte van de selectie alweer een tijdlang met elkaar samenspeelt, merkt Valk dat de hechtheid van het team zeer groot te noemen is. Dat zorgt voor een grote kracht in de competitieduels, aangezien zijn spelers voor elkaar door het vuur gaan. “Het is bijna een vriendengroep waar we soms wat smaken aan hebben toegevoegd. Het geheel is tot grootse dingen in staat, zo liet de eerste seizoenshelft ons zien. Dat moeten we zien vast te houden.”

In voorbereiding op de tweede seizoenshelft werkte WV-HEDW al twee oefenduels af. Waar de Amsterdammers met maar liefst 6-1 wonnen van RKAV Volendam, lukte het een week later om Breukelen met 4-1 te verslaan. “De spelers hebben zich in die wedstrijden goed laten zien. Het is fijn om te zien dat onze tactiek bij de spelers er nog altijd goed in zit. Het is daarom vooral zaak dat we de komende maanden scherp weten te blijven en we deze lijn vasthouden.”

WV-HEDW bereidt zich achter de schermen ondertussen voor op het nieuwe seizoen. De club en trainer gaven in een eerder stadium al aan met elkaar verder te gaan, waardoor ze langzaam vooruit kunnen kijken. “We richten ons op dit seizoen, maar zijn wel al bezig om onze oren en ogen open te houden. Mochten we promoveren dan willen we enkele gerichte versterkingen halen. Daarnaast is het belangrijk dat we aandacht besteden aan de doorstroming van de jeugdspelers. Op deze manier hebben we ook volgend seizoen een sterke selectie.”

Tekst: Jordi Smit

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)