Koppositie Wartburgia niet in gevaar in doelpuntenfestijn (3-7)

Nadat Wartburgia binnen een maand 3 keer tegen een andere nummer 2 de koppositie moest verdedigen, leek er nu een kans op onderschatting tegen middenmoter VVA De Spartaan. Het elftal bleek echter uiterst gefocust en controleerde de wedstrijd vanaf het eerste fluitsignaal. Het werd een doelpuntenfestijn: 3-7.

Bekijk hier alle uitslagen en de stand in Zaterdag 3b

Na een knappe solo langs drie tegenstanders van David van Paridon kon Niek Remijn al na 7 minuten de 0-1 intikken. Na amper een kwartier schoot Joost Homminga uit een vrije trap nummer 2 binnen en leek de wedstrijd gespeeld. Uit één van de spaarzame uitvallen van VVA De Spartaan scoorde Kaja Bootman met een goede kopbal echter en er ontvouwde zich een mooie wedstrijd waarin beide teams wilden voetballen en nauwelijks overtredingen maakten. Dylan van Dam maakte in de 36ste minuut op aangeven van Daan Tuerlings 1-3, maar nog voor rust was het alweer 2-3 door Jaap Lorier. En nog was het niet gedaan: na een mooie combinatie aanval scoorde Tuerlings zelf op aangeven van Armando Cuvalaij. Zo stond het bij rust al 2-4.

Na de thee stelde Wartburgia snel orde op zaken. Het was spits Tuerlings die met zijn tweede en derde goal van de wedstrijd de strijd besliste. Invaller Soefian Khodabaks smaakte het genoegen om een kwartier voor tijd de 2-7 in te mogen schieten. Aan de andere kant was het Jaap Lorier die met zijn tweede doelpunt de eindstand op 3-7 bepaalde. Wartburgia slaagde er vrijwel de gehele wedstrijd in druk te blijven zetten en begint steeds meer ‘one touch’ voetbal te spelen en kon op die manier de wedstrijd overtuigend naar hun hand zetten. Bovendien zag het concurrent JOS Watergraafsmeer verliezen van RODA ’23. Daardoor is er wéér een andere nummer 2 in Zaterdag 3b: De Dijk.

Tekst en foto’s: Frank van Paridon