Jan de Haze

Korte voorbereiding breekt Blauw-Wit op tegen Ajax 2

Zaterdagmiddag stond voor Blauw-Wit een mooie affiche op het programma: Ajax 2 kwam op bezoek. Afgelopen zaterdag is gebleken dat de zeer korte voorbereidingsperiode de Zebra’s toch de das om doet. Veel spelers zijn daardoor nog niet helemaal wedstrijdfit. Tel daarbij op dat enkele potentiële basisspelers ook niet inzetbaar waren, dan is het duidelijk dat het zeer moeilijk zou worden tegen de jonge en ook nog eens superfitte spelers van Ajax 2.

De afgelopen wedstrijden konden nog op routine en klasse worden afgewerkt, maar zaterdag was dat anders. Ook hielp niet mee dat de 3 tegendoelpunten in de eerste helft uit heel ongelukkige situaties achter doelman Abdel El Gourari van de thuisploeg vielen. De 0-1 (15e minuut), na een vrije trap van Ajax en een redding in eerste instantie van El Gourari, leek door Renzo van Jaarsveld in buitenspelpositie op de achterlijn alsnog worden binnen gewerkt. Na een half uur was het wederom Van Jaarsveld, wederom randje buitenspel, die de score kon verdubbelen. De 0-3 een paar minuten later (door Nick Klene) leek te worden voorafgegaan door een overtreding op een verdediger van Blauw-Wit. Zeer ongelukkig dus allemaal, helemaal gezien het feit dat scheidsrechter Kristiaan Schimmel een prima indruk achterliet.

Na rust een heel ander verhaal. Aanvoerder Adnane Barakat van Blauw-Wit was in de kleedkamer achtergebleven, maar voorlopig werd er standgehouden. In de 65ste minuut werd de stand naar 0-4 getild. Ajacied Daniel Schmidt kon de bal eenvoudig binnenwerken na een prima actie van vleugelaanvaller Achraf el Asiouni. Tot overmaat van ramp moest vormgever Said Bentohami van de thuisploeg, enigszins aangeslagen, ook het veld verlaten. De aangeslagen Blauw-Witters gaven daarna zo veel ruimte weg dat het voor Younes Boujarfi en Khalid Charif, die als enigen nog probeerden met open kraan te dweilen, een hopeloze zaak werd. Een kwartier voor tijd de 0-5 en in minuut 78 de 0-6. Beiden gescoord door invaller Giorgio Sanches. Vervolgens werd een verdediger van de gastheren, na een onbehouwen actie, met zijn tweede gele kaart van het veld gestuurd.

Ondanks heldhaftig verweer van doelman El Gourari (hij wist enige malen een veelvoud aan aanvallers van een doelpunt af te houden) werden in de laatste minuten ook nog de 0-7, 0-8 en 0-9 gescoord. In de voorlaatste minuut werd een overtreding op Moustafa Boussoufa gehonoreerd met een strafschop. Geheel in stijl, gezien het wedstrijdverloop, werd deze gemist. Doelman Tobias Ravelli van de bezoekers wist de inzet van Yassin Hari namelijk te keren.

Het is zaak voor Blauw-Wit om de scherven te lijmen en lering te trekken uit deze zeer harde les. Het is te hopen voor Blauw-Wit dat dit een wake-up call is voor de start van de reguliere competitie volgende week.

Tekst: Luc van Bolderick