Krachtig ASV Arsenal wint op bezoek bij AMVJ met 1-3

AMVJ heeft opnieuw een thuisnederlaag geleden. De Amstelveense club ging zaterdagmiddag met 1-3 onderuit tegen ASV Arsenal.

Bekijk hier alle uitslagen en de stand in Zaterdag 2A

De Amsterdammers hadden van tevoren duidelijk nagedacht over het strijdplan. Aangezien het grasveld van AMVJ niet om over naar huis te schrijven is, besloot Arsenal veel pressing te zetten op de helft van de tegenstander. Het zorgde ervoor dat de gastheer nauwelijks de tijd had om de bal aan te nemen en deze automatisch meer fouten ging maken. Na een half uur kwam Arsenal dan ook op een voorsprong. Een zorner van Junior Toretta ging rechtstreeks tegen de touwen aan: 0-1.

Het team van hoofdtrainer Ricky Kumar moest in de tweede helft dan ook komen, maar kreeg in de eerste tien minuten na rust direct twee treffers tegen. Waar Sven Gomes voor de tweede treffer zorgde, maakte Shadi el Sabrouty de 0-3. Nadat Arsenal verschillende basiskrachten naar de kant haalde, schoot AMVJ nog wel de aansluitingstreffer binnen via Jeroen Halsema. De spanning in het duel was echter al weg, waardoor AMVJ opnieuw tegen een nederlaag aanliep.

De winnende hoofdtrainer Imro Wielkens was content met de uitslag. “Dit is natuurlijk een knappe zege van ons. We wisten dat het op dit grasveld niet eenvoudig is om verzorgd voetbal te spelen, waardoor we besloten om veel druk te zetten. Dan moet de samenwerking tussen de spelers goed zijn en daar slaagde we in. Het is fijn dat we deze verdiende overwinning boeken.”

Tekst: Jordi Smit