Home / slideshow / Kraker tussen De Dijk en JOS Watergraafsmeer pas in slotminuut beslist

Kraker tussen De Dijk en JOS Watergraafsmeer pas in slotminuut beslist

26 september stond De Dijk – JOS Watergraafsmeer op het wedstrijdformulier om 15:00. De thuisploeg won vorige week met een magere 0-1 van AH’78. JOS Watergraafsmeer verloor zijn eerste wedstrijd. 

De openingsfase was rommelig: de passing was erg slordig.In de 14de minuut kwam wel de eerste kans van de wedstrijd. Tom Wormhoudt zag zijn doelpoging gestopt worden door Francesco Daponte. JOS Watergraafsmeer kreeg voor de 20ste minuut ook hun eerste kans. Tim Steenberg zag zijn stift net naast de paal verdwijnen. Na de 20ste minuut nam De Dijk het spel weer over en zochten zij achter elkaar de aanval. Na een grote misser van Wilner Leijgraaf zag zijn broer Schadrac Leijgraaf zijn goal afgevlagd worden. In de 34ste minuut leek De Dijk de score eindelijk te openen, maar Tom Wormhoudt en Schadrac Leijgraaf zagen hun schoten binnen 1 minuut op de paal belandde. JOS Watergraafsmeer beet van zich af en liet voor rust nog van zich zien. Na een panna van Everson Bazoer bij Jules Diedhiou gaf Bazoer de bal snel voor, maar de bal was net iets te hoog voor Donovan Kesser en kwam De Dijk goed weg. 

In de tweede helft veranderde het spelbeeld niet heel veel. De Dijk had veel de bal, maar slaagde er niet in om de juiste laatste pass te geven. JOS Watergraafsmeer wilde graag in de duels komen, maar De Dijk speelde zich daar steeds onderuit. Het was alleen wachten op het openingsdoelpunt van De Dijk, maar die viel aan de andere kant. Rody Roos opende de score vanaf 11 meter. De voorsprong was niet voor lange duur want geen een minuut later stond de 1-1 op het scorebord. Schadrac Leijgraaf kopte de lange bal van Xaverio Michel Sankatsing over de kleine doelman. 

In het laatste kwartier moest De Dijk er nog alles aan doen om de 3 punten thuis te houden. De gebroeders Leijgraaf kregen hier en daar wat pijntjes en Breugem moest zelf zijn topspits Schadrac Leijgraaf eruit halen. De Dijk ging vol in de aanval, maar Jarne Theunissen van JOS Watergraafsmeer kreeg in de 79ste minuut de grootste kans voor de overwinning. Na een afvallende hoekschop kreeg Theunissen de bal voor zijn voeten en plaatste de bal in de verre hoek. Ruben Geervliet was erg alert en stopte het schot. In de 83ste minuut liet Saied Mostafa zijn ploeg in de steek door Tim Steenbreker na te trappen. De scheidsrechter kon maar een kaart trekken en dat was een rode kaart. JOS Watergraafsmeer leek te profiteren van de situatie, maar Jules Diedhiou voorkwam dat door net op tijd in te grijpen. In de slotfase zat alles wat de hele wedstrijd eigenlijk miste. Passie en strijd, mede dankzij die twee aspecten wist De Dijk in de laatste minuut nog de 2-1 te maken. Wilner Leijgraaf nam een lange bal geweldig mee en schoot hem strak laag de zestien in. Tom Wormhoudt stond op het juiste moment op de juiste plek en kon de bal van dichtbij erin tikken.

Gerrie Breugem zag in de laatste minuten dat het bijna volledig mis ging, maar bleef ondanks dat moment vertrouwen hebben in zijn ploeg. “Ik ben vandaag door het laatste kwartier 10 jaar ouder geworden. Daar zat alles in: passie, strijd, vechtlust en het willen winnen waardoor we uiteindelijk toch nog de 3 punten in eigen zak steken.” Ondanks dat De Dijk veel de bal had lukte het niet om de goals te maken. Volgens Gerrie Breugem kwam dat vooral doordat zijn jongens te veel er over nadachten. “De jongens moesten op sommige momenten geduldiger zijn en niet te veel nadenken over de stand. Zij moesten gewoon lekker met passie gaan voetballen en dat deden we pas na de terechte rode kaart,” aldus Breugem. 

Richard Pel had het ene punt al bijna in zijn broekzak gestopt, maar zag toch op het eind het ene punt uit zijn handen glippen. “Tuurlijk ben ik teleurgesteld dat we op het eind de wedstrijd verliezen, maar wij maken het winnende doelpunt niet en De Dijk helaas wel. De ploeg die dat wel doet is de winnaar en zij waren vandaag ook wel de terechte winnaar,” zo vindt Pel. JOS Watergraafsmeer stond zaterdagmiddag met een gehavende opstelling op het veld, maar hield het heel lang vol. “Met een paar debutanten, blessures en covid-19 gevallen moest ik mijn ploeg zaterdagmiddag op een aantal plekken veranderen, maar daarvoor wil ik de jongens wel een groot compliment geven. We stonden verdedigend erg goed en kwamen er een paar keer goed uit. Helaas belonen we onszelf niet, maar dat zullen zo snel mogelijk wel doen,” aldus Richard Pel.

Bekijk hier alle uitslagen en de stand in Zaterdag 3b

Tekst: Auke Kooreman

Send this to a friend