Home / Zaterdag 4D / Voorbeschouwing: Kraker in Zaterdag 4D

Voorbeschouwing: Kraker in Zaterdag 4D

In de Vierde Klasse D staat zaterdag een heuse topper op het programma. Nummer twee Zuidoost United ontvangt nummer één De Volewijckers. Beide teams worden door de kenners aangestipt als de grootste kanshebbers voor het kampioenschap in deze afdeling. Beide teams liggen in ieder geval op koers. De Volewijckers bezit twaalf punten uit vier wedstrijden en Zuidoost heeft negen punten uit drie wedstrijden.
Het jonge team van Zuidoost United is niet te vergelijken met het team dat vorig seizoen nog als laatste eindigde in de Vierde Klasse E. Er staat een jeugdig elftal op het veld, met trainer Gwendell Riemsdijk aan het roer, die de nodige ervaring bezit in het werken met jonge spelers. Resultaat is belangrijk, de manier waarop is leidend voor het eerste team. Het seizoen werd begonnen met een 7-1 zege in een uitwedstrijd tegen SC Overamstel. In deze wedstrijd leverden onder anderen Dias De Oliveira, Zyvairo Ritfeld en Lioe-A-Tjam met uitstekend spel hun visitekaartje af. Wedstrijddag twee was er een thuiswedstrijd tegen Sloterdijk, weer winst met een zevenklapper: 7-0. Op speeldag drie was Zuidoost vrij, in een afdeling met dertien clubs wordt door de clubs ‘forfait’ geven in twee speelrondes tijdens het seizoen. Afgelopen zaterdag werd de draad weer opgepakt met een goede uitzege van 6-3 tegen Vlug en Vaardig.
Ook bij De Volewijckers is er veel veranderd. De naam De Volewijckers keerde afgelopen zomer terug en prominenten als Andries Jonker zetten hun schouders onder het nieuwe project van de groen-witten. Voor het traject van het vlaggenschip stelde hij de jonge trainer Mitchel Haijen, afkomstig van De Dijk, aan. Een hele nieuwe selectie werd samengesteld, tevens bleven er vijf spelers van Buiksloot van het seizoen hiervoor, onder andere spits Abdelhak Challaoui.
De eerste wedstrijd van het seizoen was thuis tegen SV Diemen en een mooie 6-1 overwinning werd geboekt, al was de score enigszins geflatteerd. Wat volgde was een uitwedstrijd tegen SDZ, die wedstrijd waande het elftal zich in een schiettent met als resultaat een klinkende 9-1 zege. Wedstrijddag drie werd er meer tegenstand verwacht in de uitwedstrijd tegen Germaan/De Eland, op dat moment ook nog ongeslagen met zes punten uit twee wedstrijden. De Volewijckers moest inderdaad tot de bodem want de uiteindelijke 3-1 overwinning werd in de eindfase bereikt. Afgelopen zaterdag werd Sloterdijk met 7-0 verslagen, in wat min of meer voelde als een oefenwedstrijd. In het elftal hebben enkele spelers de goede vorm al weken te pakken. Middenvelder Issam El Bakkali, afkomstig van de zondag selectie van SDZ, is de motor op het middenveld, en in de voorhoede valt de sterke Damien Simson op.
Kortom: beide teams staan op scherp. De ambities zijn ook duidelijk. De Volewijckers wil zo snel mogelijk omhoog. Zuidoost heeft het zelfde doel, sinds de oprichting in 2010 speelt de club uit de Bijlmer in de Vierde Klasse, een stapje hoger zou zeer welkom zijn. Een mooi affiche op Sportpark Bijlmer dus, zaterdagmiddag om 15.00.
Tekst: Peter Oud
Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
Send this to a friend