Krappe zege bij Fortius levert Swift (zondag) kampioenschap op

Na decennia afwezigheid speelt het zondagelftal van Swift volgend seizoen in de derde klasse. De ploeg van Bart Woldberg kroonde zich op de slotdag tot kampioen van de vierde klasse E door Fortius met 1-2 te kloppen. Dat was tevens de dertiende zege op rij.

Vlak na het laatste fluitsignaal, op het moment dat zijn spelers feestvierden, stond Woldberg te bellen met zijn vader. Die kon er helaas niet bijzijn maar werd via een groepsapp van familieleden op de hoogte gehouden van het scoreverloop. “Hij ligt op sterven en had zoveel pijn, maar hij gunt het mij zo erg. Het enige wat hij wilde is dat we winnen. Hij weet wat ik ervoor doe, vindt het hartstikke leuk om te komen kijken en is ook de enige die kritisch is. Want hij vindt mij een hartstikke slechte trainer. Dat ik dan win, is mooi”, glimlachte een emotionele Woldberg.

Met het gehijg van achtervolger Nieuw West United (één punt achter) in de nek kon Swift zich geen misstap veroorloven bij de nummer vier van de ranglijst. Daarom schoten de bezoekers furieus uit de startblokken. Binnen zeventig seconden werd een intikker van Imad el Boutaibi van de doellijn gehaald en zag André Kuijpers zijn schot via de onderkant van de lat terug het veld in stuiteren. De 0-1 viel uiteindelijk na een kwartier spelen, met wat hulp van de thuisploeg. Een indraaiende hoekschop van Thijs Burgmans werd door een verdediger in zijn eigen doel verlengd.

Dat die 0-1 tot de rust bleef staan, mocht Fortius danken aan puik keeperswerk van Kingsley Adu. Vlak na de theepauze moest de sluitpost alsnog voor de tweede keer deze middag vissen nadat Joost Kooiman een penalty benutte. Dat leek ook direct de beslissing in de wedstrijd te zijn. Fortius hield voorzichtig rekening met pijntjes en schorsingen vanwege de nacompetitie (voor promotie) en de mensen van Swift waren de bloemen al uit de auto aan het halen.

De bezoekers kregen voldoende kansen om een grotere score neer te zetten. Aanvoerder Thomas Terstegen zag zijn kopbal tegen de lat eindigen, Jens Kimmel schoot vrij voor Adu over en El Boutaibi kon een goede rush niet bekronen met een treffer. In plaats van 0-3 werd het in blessuretijd nog 1-2. Adu stak het hele veld over om een strafschop achter de vlak daarvoor ingevallen reservedoelman Siem Kannekens te schieten en daarmee de eer te redden voor Fortius.

Het kampioenschap kwam niet meer in gevaar voor Swift, waardoor een trotse Woldberg opgelucht adem kon halen. “Veel mensen onderschatten het vaak, maar je doet er hartstikke veel voor en de club verdient het ook. Swift heeft eraan gedacht om het zondagelftal op te heffen. Ik denk dat het helemaal niet hoeft. Dat we nu naar de derde klasse gaan, is hartstikke mooi.”

Kijk hier voor alle uitslagen en de eindstand van de zondag vierde klasse E.

Foto’s Mario Wormhoudt

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)