Krappe zege FC Weesp op Nieuw Utrecht

Door een overwinning op Nieuw Utrecht heeft FC Weesp de veilige zone van de zondag tweede klasse B weer in zicht. De ploeg van Mario Rijnsburger deed zichzelf tekort door de Utrechters, die een uur met tien man speelden, slechts met 1-0 te verslaan.

Een gebrek aan scorend vermogen is een terugkerend probleem voor Weesp. Wekelijks krijgt de laagvlieger voldoende kansen, maar worden er te weinig van benut. “Dat het zo’n krappe overwinning was, ligt meer aan ons dan aan de tegenstander. Maar als wij de komende twee wedstrijden ook met 1-0 winnen, ben ik heel blij. Sinds tijden hebben we weer de nul gehouden. Dat was ook belangrijk, net als het resultaat. Het zijn toch drie punten en we staan er veel beter voor dan twee uurtjes daarvoor.”

Een rode kaart voor Nieuw Utrecht-verdediger Eyüp Osanmaz betekende dat FC Weesp een uur lang een man meer hadden. Het duurde alleen lang voordat de thuisploeg doorhad hoe zij hier het best mee om konden gaan. “Met tien man zag je opeens de spelers naar elkaar kijken en een stapje minder doen, terwijl de tegenstander juist iets extra’s wilde geven.”

In de eerste helft lieten de Weespenaren al een paar goede mogelijkheden onbenut om op voorsprong te komen. De grootste kans was voor Buddie Buddenberg. Twaalf minuten voor tijd werd de brilstand eindelijk doorbroken. Uit een hoekschop van Rogier van de Nes opende Thijs Visser de score: 1-0. Nieuw Utrecht ging vervolgens van alles proberen om een gelijkmaker te forceren, maar FC Weesp gaf geen kans weg. De ene treffer bleek voldoende voor de drie punten.

De ploeg van Mario Rijnsburger klom een plaatsje op de ranglijst en staat nu twaalfde. FC Weesp heeft nog twee wedstrijden om minstens één plek te stijgen en zich veilig te spelen. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag tweede klasse B.

Foto: Anouk van der Burg

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)