Lastige dag voor RODA'23 tegen ROAC

Krappe zege RODA’23 in Rijpwetering

RODA’23 heeft zondagmiddag moeizaam gewonnen van middenmoter ROAC. Het duel in Rijpwetering eindigde in 0-1. Het doelpunt viel halverwege de tweede helft en kwam op naam van Orlando van Wort. De Amstelveners nestelen zich nog een stukje steviger in de top van de zondag tweede klasse B. De ploeg staat vierde met 20 punten na 11 speelronden.

Het enige doelpunt van de wedstrijd viel uit een standaard situatie, diep op de helft van de tegenpartij. De ingooi komt bij van Wort, die zijn directe tegenstander goed van zich afhoudt. Hij staat ter hoogte van de uiterste hoek 16.5 meter. Na de aanname en draai schiet van Wort de bal diagonaal richting de verre hoek, de kruising aantippend. Een schitterende treffer.

Dat het geen 0-2 werd op dat moment was te wijten aan een ongelooflijke inschattingsfout. Douwe Leenders kopt goed in, wint het faire duel maar tot ieders verrassing werd het doelpunt afgekeurd vanwege ‘duwen’. Dat was niet de enige tegenslag van de zondagmiddag. Thomas Steinhart werd in de tweede helft met twee keer een gele kaart weggestuurd. Zuur voor de spits, die na lang revalideren en geduld in de basis mocht starten.

Van Wort zorgt voor 0-1

Kersvers vader van een beeldschone dochter en een zeer tevreden trainer/coach, Bnar Tofeek, na een heel mooie week: “Veel heugelijk nieuws en de afsluitende wedstrijd van 2022 werd gewonnen door ons. Dat deed mij enorm veel deugd. De groep heeft de overwinning opgedragen aan onze – deze week geboren – dochter. Het werd ons trouwens niet ‘gemakkelijk’ gemaakt vandaag. ROAC speelde defensief, wat uiteraard hun goed recht is. Er lag wel veel ruimte in de hoeken van het veld, dat in mijn ogen in de tweede helft beter werd benut door ons. In de eerste helft kregen we wat mogelijkheden, in de tweede helft creëerden we meer kansen, we kwamen er vaker doorheen. Dat is knap, aangezien Roac het vrij gesloten hield. Wij waren het team dat aanspraak maakte op de overwinning en zo geschiedde. Het was een dik verdiende overwinning. Ik moet ook een compliment uitdelen aan Dammes van der Poel, de doelman van ROAC. Een heel goede keeper. Hij heeft er veel uitgehouden.”