Kroese komend seizoen aan de slag bij Diemen

Leroy Kroese gaat na de zomer aan de slag bij Diemen. De trainer maakte onlangs bekend dat hij TOG zou gaan verlaten. Met Diemen kiest Kroese voor een club waar hij, net als met TOG, een warme band mee heeft.

“Ik heb zelf bij Diemen een aantal jaar in de zondagselectie gekeept en ken de club goed. Op dit moment help ik de club met de zaterdag 2. Toen bekend werd dat Bas van Bergen zou stoppen, heeft de club mij gepeild of ik interesse had om de zaterdagselectie te trainen”, legt Kroese uit over hoe balletje begon te rollen.

De trainer wilde zich graag ergens anders bewijzen op een vergelijkbaar niveau en de uitdaging bij Diemen sprak hem aan: “Diemen heeft een grote jeugdafdeling. Het is voor mij interessant om te kijken hoe ik bijvoorbeeld jongens vanuit de O23 kan inpassen in de selectie. Dat is heel anders dan bij TOG, waar we geen jeugd hebben om uit te putten. Aan de andere kant wordt het juist weer interessant om te kijken of ik het team aan kan vullen met een aantal spelers met wat meer senioriteit.”

Op welk niveau hij straks aan de slag gaat, is nog afwachten. Waar Kroese met TOG strijdt om de titel in de zondag vierde klasse, doet Diemen dat op zaterdag: “Maar het niveau speelde voor mij geen rol in mijn keuze. Ik zie dit als een stap opzij, om daarna een stap omhoog te zetten.”

Al hoopt hij ook met Diemen zeker stappen te zetten: “Toen Diemen voor het laatst promoveerde naar de derde klasse, keepte ik zelf. Daarna is er veel gebeurd bij de club, maar iedereen is het erover eens dat de vierde klasse gewoon te laag is voor een grote dorpsclub als Diemen. Als de club nu promoveert, zal het een mooie uitdaging zijn om in de derde klasse te blijven. Lukt dat niet, dan is de uitdaging natuurlijk om meteen kampioen te worden in de vierde klasse.”

“Want de vierde klasse, dat is gewoon te laag voor een grote dorpsclub als Diemen”, stelt Kroese. De club wil de komende jaren graag omhoog met het eerste elftal. De trainer denkt dat het dorpsgevoel daar zeker een rol in kan spelen: “Iedereen kent elkaar en veel elftallen blijven bij elkaars wedstrijden kijken. Dat is mooi om te zien, het lijkt soms wel een grote vriendengroep. En als de selectie op een hoger niveau speelt, wordt het hopelijk ook aantrekkelijker voor ervaren jongens met een Diemen achtergrond om terug te komen.”

Kroese wordt komend seizoen geassisteerd door Rémon van Asselt, ook iemand die een sterke band heeft met Diemen: “We hebben nog samengespeeld in de zondag 1, nu is hij mijn aanvoerder bij het tweede en straks is hij mijn assistent. Mooi hoe dat allemaal weer samenkomt.”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)